L'any passat van ser més de 1.500 corredors i 376 equips. Aquest cap de setmana, en l'edició 2016, el Trailwalker organitzat per Oxfam Intermón, tornarà a batre rècords portant uns 2.600 corredors, en 435 equips, a cobrir els 100 quilòmetres que separen Olot de Sant Feliu de Guíxols, per la via verda, per motius solidaris. Un repte que, fins ara, ha permès als organitzadors recaptar 870.000 euros, una xifra que acabarà superant el milió tenint en compte que encara segueixen arribant donatius per la prova gironina i queda la que es farà a Madrid el proper 11 de juny.

El Firal d'Olot serà el punt de sortida, dissabte a les 10 del matí, de la travessia, que els més valents cobriran aquell mateix dia al vespre/nit. El repte té un temps límit de 32 hores. La prova, que recapta fons per combatre la pobresa i el dret a l'aigua en diversos projectes d'Oxfam Intermón, fa setmanes que té tancades les inscripcions perquè ja s'havia cobert el màxim nombre d'equips.

El reglament del Trailwalker diu que la prova l'han de cobrir equips formats per 4 corredors que han d'afrontar junts la totalitat del recorregut. Disposen de dos assistents en un cotxe de suport durant tota la carrera. Aquest és un repte que els participants preparen gairebé durant tot l'any, tant en l'àmbit físic/esportiu com solidari: i és que a l'hora de fer les inscripcions els equips han de recaptar donatius per poder participar en la cursa. Després, els diners es destinen en alguns dels 400 projectes que Oxfam Intermón té a tot el món.

L'edició de 2015 va servir per recaptar uns 770.000 euros, xifra que avui, abans que arrenqui la cursa del 2016, ja s'ha superat. L'equip Ciutat de Girona-Club Esquí Girona, format per Toti Bes, David Coma, Ignasi Riuró i Adrià Canimas, va ser el vencedor cobrint el recorregut en poc més de 9 hores, un rècord Mundial.