El resum de la jornada de bàsquet amb representació altempordanesa:

Segona Catalana. L’Escala 56-49 La Garriga.

Després de superar el líder Santa Eugènia el sènior masculí de l’Escala va allargar la ratxa davant el cuer, la Garriga. Tot i rebre l’últim classificat els d’Albert Clopés no ho van tenir tan fàcil, en un partit que va ser molt travat en atac, on no va poder imposar un ritme alt. Després d’anar a remolc, l’Escala ho va arreglar a l’últim període, amb un parcial de 23-13.

L'Escala: Esponellà (4), Vizcaíno (6), Capella, Company (3), Xavi Jaén (8), Danés (11), Adrià Usan (2),

Alonso (7), Ignasi Quintana (2), Cantenys (7), Dorca i Litus Martini (7). Triples: 3 (Alonso, Martini i Cantenys). Tirs lliures: 13/30. Faltes: 21. Parcials: 13/13, 25/19, 33/36 i 56/49.

Tercera Catalana. Palamós B 76-84 Grifeu Llançà.

A la pista del cuer, el Palamós B, l’equip del Grifeu no es va deixar sorprendre, tot i tenir només set efectius i la igualtat que hi va haver en el primer quart. Abans del descans, els llançanencs van prémer l’accelerador, tenint un marge de 10 punts que van saber gestionar fins al xiulet final.

Tercera Catalana. Sant Narcís 72-59 Bàsquet Vilafant.

El Vilafant va plantar cara al líder de la categoria, el Sant Narcís, a la seva pista, després d’un bon començament. Però un parcial de 12-0 en el segon quart va posar les coses difícils als de Ful de Alcaraz i Bru Rovira, que tot i que es van aproximar en el marcador es van quedar sense la campanada.

Vilafant: Vicente, Nebot, Adrià, Pere i Sergi -cinc inicial-, Quintana, Àxel, Capel, Castillo, Brun i Àngel.

Parcials: 22-25, 19-6, 20-15, 11-13.

Tercera Catalana. Caldes 75-58 Adepaf.

En un duel directe per eludir el descens l’Adepaf va cedir a la pista del Cassanenc en un partit que va començar amb mal peu per la lesió de Punset. Les faltes de Dídac Garriga van ser un handicap i la igualtat que hi havia es va trencar el darrer quart a favor dels selvatans, gràcies a un parcial de 26-12.

Adepaf: Porras (9), Gerard Sanz, Punset, Mckechnie, Coderch (2), Adrià Sanz (16), Marc Garriga (15),

Cardona, Balot (10), Ruano, Dídac Garriga i Enric Casanova (4). Tirs lliures: 11/15. Faltes: 24.

Parcials: 15-20, 19-16, 15-10, 26-12.

Tercera Territorial A. L'Escala B 60-70 Vilablareix.

El filial de l’Escala va disputar un bon partit a casa davant el segon classificat, el Vilablareix, però va acabar cedint i continua una setmana més instal·lat a la setena posició.

Tercera Territorial A. Olot 72-61 Castelló.

El Castelló va tenir opcions de guanyar a la pista de l’Olot, que opta al segon lloc, però la poca intensitat en el tercer quart els va passar factura. Els garrotxins van aprofitar la feblesa dels de Jordi Sánchez per agafar un avantatge de 23 punts. Malgrat que els castellonins van reaccionar quan quedaven quatre minuts per al final, ja no hi van ser a temps.

Segona Catalana. Roses 63-54 Sant Andreu Natzaret B.

Les sèniors del Club Bàsquet Roses han agafat el to en aquesta segona volta i davant el Sant Andreu de Natzaret B van aconseguir una victòria que les alça a la novena posició abans de descansar aquest cap de setmana. De nou, les noies que dirigeix Cape van estar liderades al damunt de la pista per Marta Pujol.

Tercera Catalana. Bàsquet Vilafant 32-52 Vilablareix.

El Vilafant, segon classificat, tenia l’ocasió de tombar el líder indiscutible del grup, el Vilablareix, però a l’hora de la veritat no van realitzar un bon partit a casa. No obstant això, les noies que entrena Pepe Socorro i Marçal Mallart mai es van donar per vençudes i ara lluitaran per mantenir la segona plaça, lloc al qual també aspiren el Cassanenc i l’Onyar.

Tercera Catalana. Palamós B 48-50 Adepaf.

L’Adepaf manté el setè lloc després del triomf a la pista del Palamós B en un partit intens on, després d’un inici fluix, van reaccionar i es van emportar el triomf en els darrers dos minuts.

Adepaf: Malirach, Pujol (2), Julià (9), Ramos, Rivero (11), Tarrés (1), Quintero (4), Peré (2), Puig (11),

Sirbikyte i Rebollo (10). Tirs lliures: 10/22. Faltes: 10. Parcials: 16-10, 11-18, 11-12 i 10-10.

Tercera Catalana. Onyar 45-44 L'Escala.

Derrota per la mínima de l’Escala a la pista de l’Onyar en un bon partit de les de Susi Martí, que segueixen vuitenes.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.