L’Escala continua amb les opcions intactes de mantenir-se a Primera Catalana i des que el jove Pere Ballart va agafar el lloc de Pitu Batlle ara fa un mes l’equip ha sumat set dels nou punts possibles. Part d’aquesta responsabilitat del canvi de dinàmica la té Pau Ribas, un lateral dret de 25 anys acostumat a marcar pocs gols i que, en un mes, ha explotat aquesta faceta.

Amb el canvi de tècnic el defensa de l’Escala, incombustible en el primer equip des de fa vuit temporades, ha avançat la seva posició a mig dret. El resultat? Ribas marca consecutivament des de fa tres jornades i el de diumenge passat va servir per tombar l’Andorra (2-1). En total, n’ha fet quatre, el seu millor registre des que va tancar l’etapa de futbol base.

Contra l’Andorra, l’altre protagonista va ser el porter Carles Blanquera, que amb les seves aturades va acabar salvant els mobles per a l’Escala, que en aquest duel recuperava els sancionats Ricard Ferrer, Jam i Lionel Spínola.

Abans de visitar el camp del Farners, l’Escala continua a quatre punts de la permanència perquè el seu rival més directe, el Girona B, es va imposar al terreny de joc del líder, el Manresa.

La Jonquera s’entossudeix a seguir lluitant per l’ascens

Un solitari gol a la segona part de Gerard Muñoz de penal -provocat pel jugador del planter Pep Vergara- va permetre a la Jonquera superar l’Horta (1-0), un rival directe per l’ascens a Tercera Divisió. Sense el lesionat Pol, en el retorn del sancionat Alforcea i en un partit disputat el diumenge al matí perquè es televisava per a La Xarxa, els d’Axel Vizuete van ser dominadors durant bona part del duel. Aquest triomf permet als fronterers igualar amb el Vilassar de Mar en el segon lloc i situar-se a un punt del líder.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.