Primera part llençada. El dubte estava en si l'entrenador Pablo Simeone situava el seu equip a defensar prop de la pròpia àrea o bé pressionaria la sortida del joc del Barça. La solució i encertada va ser pressió alta per dificultar el joc del seu adversari i fort replegament si no es podia recuperar la pilota. Els madrilenys van ser superiors als catalans a la primera part, qualsevol acció dividida era per als locals així com també el ritme i la intensitat. L'Atlètic estava fort i tenia molt clares les seves consignes dins el terreny de joc, per contra els de Luis Enrique especulaven massa amb el resultat de l'anada, possessió a camp propi però en zones on no feien mal, massa lluny de l'àrea d'Oblak. El trident continuava desconnectat, només Andrés Iniesta tenia la capacitat d'aconseguir desequilibri al mig camp, la resta de jugadors es limitaven a passades fàcils sense buscar profunditat ni mirar la porteria adversària.

Alves-Alba. A la segona part el tècnic del Barça va modificar la sortida de pilota, es situaven defensa de tres amb Busquets entre els dos centrals, l'objectiu era donar profunditat als dos laterals per alliberar-los de la sortida i obligar-los a atacar, ahir tan Dani Alves com Jordi Alba estaven totalment fora del partit, no van aconseguir superioritats numèriques en banda en cap moment. Estava clar que els davanters havien d'aparèixer en algun moment per decantar el partit, ahir no va ser així. Neymar desaparegut i en mala actitud donant vida a la pèrdua de temps que volia l'Atlètic, Messi molt tapat per tal que no pogués trobar línies de passada i obligant-lo a jugar lluny de l'àrea i Suàrez que va mostrar molta entrega però no fortuna en la finalització.

Caràcter i ambició. El Barça va canviar el ritme en els minuts finals però era massa tard, els de Simeone són especialistes en aturar els partits, en perdre temps i aconseguir que no es jugui. A l'equip li va faltar anar a pel partit des de l'inici, anar a remolc de l'eliminatòria a camp contrari i contra un equip que sap tancar bé els espais i defensa molt bé era un risc molt elevat. El Barça ha patit una davallada important semblava impossible que jugadors de la qualitat dels blaugrana hagin estat dos partits seguits sense marcar. Ahir les cares dels jugadors no eren les que s'esperaven, els va faltar estar desperts, atenció en les jugades on calia anticipar-se i concentració en les accions tècniques, sobretot en les que calia més precisió per poder fer gol. En partits com els d'ahir el caràcter per ser fort mentalment, les ganes i l'ambició són factors determinants, l'Atlètic amb poc futbol d'atac i sense creació en el joc va fer fora al campió amb millor actitud. Els blaugrana queden fora de la Champions, l'equip està perdent competitivitat en el mes més important de l'any, quan es decideix tot. Costa explicar la situació però un equip de futbol també és un estat d'ànim i en aquesta ocasió el Barça no ha estat a l'altura. Tres derrotes en els últims quatre partits és molt. Toca canviar la dinàmica i centrar-se en la lliga que està ben encarrilada.