El contracte subscrit per Neymar amb el Barcelona estipula que el jugador cobri al final de les cinc temporades signades amb el club blaugrana un mínim de 45,9 milions d'euros bruts, a una mitjana de 9,18 per temporada. Així figura en la còpia del document divulgada ahir pel portal web Football Leaks, que revela els detalls de l'acord assolit per les dues parts a l'estiu del 2013, quan va arribar a l'equip català.

El contracte -que reuneix la firma del mateix Neymar, del seu pare i agent, així com de Sandro Rossell i Josep Maria Bartomeu- xifra en 5 milions d'euros el sou fix del jugador per campanya. A aquesta quantitat se li suma un pagament únic de 8,5 milions d'euros només signar pel conjunt culer, com a prima per l'operació. També existeix una llarga llista de primes pel seu rendiment, i que varien en funció dels èxits esportius tant del jugador individualment com del club col·lectivament.

Per exemple, rebria 425.000 euros cada vegada que guanyi la Pilota d'Or i 1.062.500 euros per cada temporada en la qual jugui més del 60% dels partits. També es garanteix un pagament de 637.500 euros sempre que l'equip aconsegueixi classificar-se per a Lliga de Campions directament i 425.000 euros més si arriba als vuitens. Altres primes importants són les que rep cada vegada que l'equip guanya títols, amb un màxim d'1.700.000 euros pel triplet (Lliga, Champions i Copa del Rei).

Aprendre català

Una altra de les clàusules de l'acord obliga Neymar a realitzar "els màxims esforços per integrar-se a la societat catalana, respectant i assumint els seus valors culturals, comprometent-se especialment amb l'aprenentatge de la llengua catalana". A la còpia del document filtrat ahir, de totes maneres, li falten dues pàgines del contracte original.

Football Leaks és un web creat per portuguesos que es mantenen en l'anonimat i que defensen la filtració de documents confidencials per afavorir la transparència al futbol, davant els qui els acusen d'haver accedit als papers a través d'atacs informàtics i d'intentar fer xantatge als afectats.