El Pavelló Municipal Girona - Fontajau ha respirat l'ambient de les grans ocasions. A les vuit del matí 1000 ciclistes inundaven les Ribes del Ter disposats a prendre la sortida de la Girona MTB Challenge. Una autèntica marató de bicicleta de muntanya de 100 quilòmetres i 2500 metres de desnivell positiu que recorria els camins i corriols que rodegen la capital gironina, especialment els de la Vall de Llémena. Una cursa que no oblidaran Oriol Colomé i Núria Surià, que es coronarien com els més ràpids d'aquesta segona edició.

Des del tret de sortida el mallot vermell de Bicis Esteve ha brillat per sobre dels altres. Responia al nom d'un Oriol Colomé que viatjava a Girona abans del gran repte de la temporada. "És l'últim test abans d'anar al Marroc a córrer la Titan Desert" afirmava. I l'ha superat amb una nota immillorable. Des dels primers compassos ha liderat la prova; primer pedalant colze a colze amb Jordi Quintana (Cromoly) i posteriorment amb Pau Zamora (BUFF).

En l'últim terç de la cursa, Colomé ha decidit seguir l'aventura en solitari. El de Bicis Esteve pujava dos pinyons per intentar despenjar a Pau Zamora. El de BUFF perdia la roda del seu compatriota i la possibilitat de revalidar la victòria de l'any passat. Oriol Colomé aniria augmentat la distància respecte als seus perseguidors per acabar firmant un temps de 4 hores, 27 minuts i 42 segons. Zamora arribaria a més de cinc minuts i l'altre protagonista de la jornada, Jordi Quintana, més enllà dels dotze minuts.

En categoria femenina, la gran protagonista ha tornat a ser Núria Surià. La de Figueres ha repetit la fórmula del 2015. Ha format tàndem amb David Martí, primers de la categoria mixta, per tornar a ser la més ràpida entre les noies. Cal recordar que els participants tenien l'opció de fer front als 100 quilòmetres de manera individual o per parelles.

Surià ha reviscut les bones vibracions del 2015 per aturar el cronòmetre en 5 hores, 51 minuts i 7 segons. Una altra Núria, Lauco, s'ha postulat com la seva gran rival. De la mà d'Alex Albala, també formaven part de la classificació per equips, ha fet una cursa per emmarcar arribant a tan sols quatre minuts de la més ràpida de la jornada.

Els ciclistes també podien formar equips íntegrament masculins o femenins. Agustí Subirats i Gerard Sabaté per una banda, i el tàndem Mónica Fàbrega i Cristina Telles per un altre, serien els encarregats d'obrir les ampolles de cava com a vencedors de la categoria. Finalment, Mertixell Solà pujaria al primer esglaó del podi en categoria individual.

Després del gran èxit de la primera edició, la Girona MTB Challenge s'ha reafirmat en aquest 2016. La resposta i acceptació de la prova per part de la comunitat ciclista ha estat immillorable. L'organització havia introduït petits canvis en el recorregut, molt més corrioler, per oferir un recorregut encara més espectacular. Les cares de satisfacció en creuar l'arc d'arribada amagaven el millor dels somriures de cada un dels participants. A part de patir, tots ells també han gaudit fent allò que més els hi agrada.

A més, al centre neuràlgic de la prova (Fontajau) hi ha hagut festa de la bona al llarg de tot el dia. Una banda de música rebia als corredors a base de rumba. La gent s'aglomerava darrere les balles per veure els herois i heroïnes d'aquesta jornada de bicicleta de muntanya. I els més petits saltaven als inflables mentre esperaven als grans de la casa. Girona MTB Challenge per a tots i tothom.