El pitjor Barça de la temporada ha caigut derrotat per la mínima a Anoeta, un estadi maleit en els últims anys. Un equip gris, cansat i capcot no ha pogut reaccionar a un gol matiner dels bascos. La Lliga s'ajusta i a falta de sis jornades el Barça té l'Atlètic de Madrid a tres punts i el Reial Madrid, a quatre.

El Barça ha començat el partit de la pitjor manera, amb un gol encaixat. La Reial Societat ha sorprès a la defensa blaugrana amb un centre al cor de l'àrea que ha rematat Oyarzabal davant la passivitat dels dos centrals, Piqué i Mascherano. El cop de cap del jove jugador basc ha entrat per l'esquadra de la porteria i Bravo no ha pogut fer-hi res.

Amb el gol, l'equip d'Eusebi ja en tenia prou. S'ha tancat al darrere per dificultar la creació de joc d'un Barça molt espès. Arda Turan ha gaudit de la millor ocasió de la primera meitat, però el porter Rulli ha pogut refusar. El Barça no era el Barça. Pilotes perdudes, controls fallats, desesperació... la primera meitat ha finalitzat amb un Barça sense rumb.

A la segona meitat, els canvis de Luis Enrique han estat immediats. Iniesta ha aportat certa clarividència en el joc i amb una Reial Societat totalment tancada, el Barça ha pogut empatar el partit. Un xut de falta de Neymar i un tir llunyà d'Iniesta semblaven acostar els catalans al gol.

La pressió dels catalans a l'àrea de Rulli ha estat més de cor que de cap. Les cames no funcionaven i les idees brillaven per la seva absència. És una realitat. El Barça arriba a la part final de temporada esgotat. Leo Messi ha gaudit de dues bones ocasions per empatar, però el porter Rulli ha estat immens i ha deixat la Lliga més viva que mai.