El pilot català Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) ha sumat el seu segon triomf consecutiu de la temporada i el quart al circuit nord-americà d'Austin per consolidar-se com a líder del mundial de MotoGP després de disputar-se el Gran Premi de les Amèriques.

Márquez suma 66 punts a la taula provisional del campionat, pels 45 de Jorge Lorenzo, que ha acabat segon, mentre que l'italià Valentino Rossi ha perdut aquesta posició en no puntuar a Austin després de patir una caiguda.

Res més apagar-se el semàfor vermell el pilot de Repsol Honda ha sortit com una exhalació per col·locar-se líder, perseguit pels dos pilots de Yamaha, Jorge Lorenzo i Valentino Rossi, encara que tant l'un com l'altre s'han colat durant la primera volta perdent diverses posicions.

Amb Márquez al capdavant, s'ha vist en la segona plaça l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP16), seguit per Jorge Lorenzo i amb Rossi en la sisena plaça, després Aleix Espargaró (Suzuki GSX-RR) i Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V).

Rossi ha intentat en una primera ocasió superar Pedrosa, però aquest li ha tornat l'avançament i el seu esforç per intentar superar el català li ha fet cometre un error en la segona corba que l'ha forçat a la retirada. Per davant Márquez ha marcat una volta ràpida en el segon gir perseguit per Dovizioso.

Des d'Aragó el 2014 l'italià havia aconseguit finalitzar totes les curses i encara que els seus mecànics han preparat la segona moto, el nou vegades campió del món no ha tornat a la pista.

El ritme de Marc Márquez, amb diverses voltes ràpides consecutives, ha fet que la carrera s'estirés fins deixar-lo a ell en solitari i amb un trio de pilots a una mica més de segon i mig; l'italià Andrea Dovizioso i Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa.

Uns metres més enrere s'ha quedat Aleix Espargaró en la seva particular lluita amb l'italià Andrea Iannone (Ducati Desmosedici GP16).

En tot just cinc voltes, el pilot de Repsol ja comptava amb un avantatge de més de dos segons i Jorge Lorenzo aconseguia superar a Dovizioso per col·locar-se segon.

Una vegada més, per segona carrera consecutiva i sense ser culpa seva, Andrea Dovizioso no ha pogut acabar la prova.

Només començar la setena volta, Dani Pedrosa ha perdut el control de la seva Repsol Honda en la frenada de pujada de final de recta i la seva moto ha impactat contra la de l'italià, sense que aquest pogués fer res per evitar-la.

Pedrosa ha intentat continuar, però unes voltes després ha acabat prenent el camí dels boxes.

Les posicions de privilegi es trobaven en aquells moments molt definides, amb Marc Márquez destacat, perseguit a gairebé tres segons i en augment per Jorge Lorenzo i ja amb Andrea Iannone tercer a més de sis segons, mentre que a la quarta plaça pugnaven els dos pilots de Suzuki, Aleix Espargaró i Maverick Viñales.

La joventut de Viñales ha pogut més que la veterania d'Espargaró, que ha cedit davant el seu company d'equip per conformar-se amb la cinquena plaça, mentre el seu germà Pol (Yamaha YZR M 1), lluitava per la setena en un trio amb Héctor Barberá (Ducati Desmosedici GP14.2) i l'italià Michele Pirro (Ducati Desmosedici GP15).

En l'onzena posició s'ha classificat Álvaro Bautista amb la seva Apriia RS-GP, just per darrere del seu company d'equip, l'alemany Stefan Bradl, amb Esteve "Tito" Rabat (Honda RC 213 V), tretzè després de superar el colombià Yonny Hernández (Ducati Desmosedici GP14.2) en les últimes voltes.