El català Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) va sumar ahir el seu segon triomf consecutiu de la temporada i el quart al circuit nord-americà d'Austin per consolidar-se com a líder del mundial de MotoGP després de disputar-se el Gran Premi de les Amèriques, en el que el gironí Maverick Viñales va aconseguir el seu millor resultat a la categoria reina amb un quart lloc, a tocar del podi.

El lleidatà suma 66 punts a la taula provisional del campionat, pels 45 de Jorge Lorenzo, que va acabar segon, mentre que l'italià Valentino Rossi va perdre aquesta posició en no puntuar a Austin després de patir una caiguda.

Només apagar-se el semàfor vermell el pilot de Repsol Honda va sortir com una exhalació per col·locar-se líder, perseguit pels dos pilots de Yamaha, l'espanyol Jorge Lorenzo i l'italià Valentino Rossi, encara que tant l'un com l'altre van perdre algunes posicions. Amb Márquez al capdavant, es va veure en la segona plaça l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP16), seguit per Jorge Lorenzo i amb Rossi en la sisena, després Aleix Espargaró (Suzuki GSX-RR) i Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V).

Rossi va intentar en una primera ocasió superar Pedrosa, però aquest li va tornar l'avançament i el seu esforç per intentar superar l'espanyol li va fer cometre un error en el segon revolt que va forçar a la retirada.

El ritme de Marc Márquez, amb diverses voltes ràpides consecutives, va fer que el cap es estirés molt fins deixar-lo a ell en solitari i amb un trident de pilots a una mica més de segon i mig; l'italià Andrea Dovizioso (que no va poder acabar la prova) i els espanyols Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa. Uns metres més enrere es va quedar Aleix Espargaró en la seva particular lluita amb l'italià Andrea Iannone (Ducati Desmosedici GP16).

Només començar la setena volta, Dani Pedrosa va perdre el control de la seva Repsol Honda en la frenada de pujada de final de recta i la seva moto va impactar contra la de Dovizioso, sense que aquest pogués fer res per evitar-la. Pedrosa va intentar continuar, però unes voltes després va acabar prenent el camí dels tallers.

Amb les tres primers posicions força definides, la lluita per la quarta plaça oferia una entretinguda pugna entre els dos pilots de Suzuki: Aleix Espargaró i Maverick Viñales. La joventut del rosinc va poder més que la veterania d'Espargaró, que va haver de cedir davant el seu company d'equip per conformar-se amb ser cinquè.

Rins s'estrena

El català Àlex Rins (Kalex) va aconseguir ahir la primera victòria d'aquesta temporada en Moto2 al ser el més ràpid en el Grap Premi de les Amèriques. Al costat del barceloní van pujar al podi el britànic Sam Lowes, actual líder del Mundial, i el francès Johann Zarco. Isaac Viñales va acabar duvuitè, a 36 segons de Rins, que va manar des del primer moment.

Fenati, el més ràpid

Romano Fenati, el pilot italià de KTM, va apuntar-se la setena victòria de la seva carrera i la primera d'aquesta temporada, en una prova que va dominar amb autoritat. El transalpí va ser el més ràpid en la categoria de Moto3, superant a la línia de meta a Jorge Navarro (Honda) i a Brad Binder (KTM), qui amb aquest podi comanda el mundial de la categoria petita amb 52 punts.