Després d'ensopegar en els dos últims compromisos de Lliga contra el Vila-real (2-2) i el Reial Madrid (1-2), el FC?Barcelona busca donar un nou cop d'autoritat a la Lliga amb una victòria a Anoeta.

Els blaugranes no volen debilitar més el seu lideratge i esperen seguir mantenint a ratlla l'Atlètic de Madrid i el Reial Madrid, els seus més immediats perseguidors a sis i set punts respectivament. Ho intentarà en un escenari que els últims anys no li ha resultat propici, ja que el Barça mai ha guanyat a Sant Sebastià des que la Reial Societat va tornar a Primera Divisió ara fa sis temporades. A més a més hi han encaixat quatre derrotes els últims cinc anys.

De fet, la derrota de l'any passat (1-0) va servir de punt d'inflexió a l'equip de Luis Enrique. Un gol en pròpia porta de Jordi Alba en el minut 2, la incapacitat de capgirar el marcador i la suplència de Messi després de la vacances de Nadal van obrir el debat sobre la idoneïtat del nou projecte del tècnic asturià. Però, a partir d'aquí, la reacció del Barcelona ja és de sobres coneguda. Els blaugranes van redreçar el rumb, van aclarir els dubtes i van tancar el curs amb el seu segon triplet: Lliga, Lliga de Campions i Copa del Rei.

Ara, contra l'equip de l'exbarcelonista Eusebio Sacristán, el Barça aspira a un triomf que a més el rearmaria moralment per afrontar la setmana que ve la tornada dels quarts de final de la Champions al Vicente Calderón. Ho intentarà sense el seu home gol, l'uruguaià Luis Suárez, que complirà un partit de sanció per acumulació de targetes. Jérémy Mathieu, Aleix Vidal i Sandro Ramírez són baixes per lesió, mentre que Adriano Correia torna a estar disponible després de rebre l'alta mèdica.

A més a més de l'absència en el trident ofensiu de Luis Súarez, que segurament serà coberta per Munir el Haddadi, Luis Enrique podria introduir alguna variació més a l'onze davant la proximitat del transcendental partit de la Lliga de Campions. Així, el tècnic podria donar entrada a Arda Turan o Sergi Roberto per refrescar la medul·lar, on Iniesta o Busquets i fins i tot Alves podrien tenir descans. Tampoc seria d'estranyar que el tarragoní Marc Bartra donés descans a algun dels dos centrals titulars, Gerard Piqué o Javier Mascherano.

De la seva banda, el conjunt basc arriba a la cita amb la moral pels núvols després de guanyar a Sevilla (1-2) però amb baixes sensibles. La darrera, la del central ?Íñigo Martínez per culpa d'una ruptura muscular, que s'afegeix a les de Markel Bergara i Yuri Ber?chiche per sanció i a les ja conegudes de Sergio Canales, Rául Navas i Imanol Agirretxe per lesió. A més a més, Eusebio Sacristán va deixar fora de la llista definitiva de convocats el lateral dret Carlos Martínez així com l'exporter blaugrana Oier Olazábal.