Diego Tristán, exfutbolista del Deportivo de la Corunya i Mallorca, entre altres equips, va tornar recentment a l'epicentre del panorama mediàtic després de la difusió d'una foto seva durant un partit de veterans de l'Atletico Algabeño, el club de la seva ciutat natal. La imatge de l'exfutbolista, amb un aspecte molt diferent de la que oferia en la seva època de jugador professional, va córrer com la pólvora a les xarxes socials.

Fotos: @barralet / EFE

El motiu no va ser altre que la sorpresa que ha causat la ´metamorfosi´ que ha experimentat el físic de l'exdavanter andalús, que l'any 2002 va aconseguir ser el 'pichichi' de la Primera Divisió quan defensava la samarreta del Deportivo i que aquell mateix any va disputar amb la selecció espanyola el Mundial de Corea i el Japó.

Malgrat la revolada causada, la veritat és que el canvi d'aspecte físic de Tristán no és un cas excepcional dins dels esportistes d'elit en general ni dels futbolistes en particular. I és que malgrat el que es pugui pensar, entre les persones que es dediquen professionalment al futbol no tot és fama, luxe, diners i popularitat. Per arribar a ser el que són i per mantenir-se en l'elit, les persones que es dediquen professionalment al futbol han hagut de passar molts anys de sacrificis i esforços. Darrere dels seus èxits hi ha molts anys de dur entrenament i constància en els quals han hagut d'oblidar-se de capricis i plaers com els gastronòmics.

Potser aquests sacrificis expliquin que quan deixen l'esport d'elit, molts futbolistes abandonin de forma radical l'estricta dieta que han hagut de mantenir durant anys i comencin a deixar-se portar pels plaers mundans. Aquesta circumstància, juntament amb l'abandó de la pràctica física, és la responsable que molts esportistes d'elit vagin modificant a poc a poc el seu aspecte físic. És el que li ha passat a Diego Tristán, però també a molts altres exfutbolistrs.

Per exemple, qui en el seu moment també va ser pichichi de la Lliga espanyola Javi Moreno. L'exdavanter de l'Alabès, el Milan i l'Atlètic de Madrid, entre altres equips, també ha experimentat un notable canvi físic des que l'any 2009 va abandonar els terrenys de joc.

Fotos: Ignacio Hernández / EFE

Un altre cas és el de Javi de Pedro, històric de la Reial Societat, època en la qual va arribar a ser internacional amb la selecció espanyola. L'exfutbolista de la Rioja, que el 2007 va disputar la seva última temporada amb el Club Deportivo Vera, també sembla haver-se abandonat als plaers gastronòmics en aquests últims anys.

Fotos: @javidepedro10

Si hi ha un esportista d'elit a qui sempre se l'ha identificat amb un canvi físic radical aquest és Diego Armando Maradona. L'astre argentí mai va despuntar per la seva extrema primesa, però la veritat és que al llarg dels anys el seu cos ha experimentat canvis d'imatge radicals amb el denominador comú del sobrepès. Els excessos gastronòmics i d'altres tipus protagonitzats per l'argentí han fet mossa en el seu cos, encara que últimament el seu aspecte sembla haver millorat lleugerament.

Fotos: EFE / Arxiu

A Ronaldo Nazario ja se'l coneixia dins del vestuari com ´el gras´ durant la seva època d'esportista professional. L'exdavanter del FC Barcelona i del Reial Madrid sempre va suposar un mal de cap per als nutricionistes dels seus respectius equips. I és que era antològica la facilitat amb què augmentava el seu pes quan sofria alguna lesió que l'obligava a guardar repòs. Per això no és d'estranyar que després d'anunciar la seva retirada del futbol en 2011, el seu augment de quilos anés gairebé immediat.

Fotos: EFE

L'exporter del Saragossa i de la selecció paraguaiana José Luis Chilavert mai va ser una persona menuda, però des que el 2004 va penjar les botes el seu aspecte físic també ha experimentat un notable canvi. Actualment, poc té a veure la seva imatge amb la qual durant tants anys va defensar les porteries d'equips de Paraguai, Argentina, Uruguai, França i Espanya.

Fotos: REUTERS / Daniel García

Germán Burgos, més conegut com 'El mono Burgos', sempre es va caracteritzar per l'agilitat que va demostrar sota els pals de les porteries que va defensar, entre elles les del Mallorca i l'Atlètic de Madrid. A l'exporter argentí, que va penjar les botes a l'Atlètic de Madrid després de finalitzar la temporada 2003/2004 i que actualment exerceix com a segon entrenador de l'equip matalasser, probablement li resultaria molt difícil avui dia rememorar alguna de les seves parades a tenor del notable augment que ha experimentat el seu contorn perimetral.

Fotos: EFE