El Circuit d'Austin és un dels preferits de Marc Márquez i, ahir, va aconseguir la seva quarta poleposition consecutiva en aquesta pista. El de Cervera va volar amb la seva Honda RC 213 V i només va poder ser seguit per Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1), qui va classificar-se segon per la cursa a només 69 mil·lèssimes de segon. El rosinc Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR) va aconseguir el cinquè lloc, però sortirà des de la quarta plaça degut a la sanció de tres llocs imposada a Andrea Iannone (Ducati Desmosedici GP16), després que provoqués un accident en el passat Gran Premi, al col·lidir amb el seu company d'equip Andrea Dovizioso.

Márquez, dominador durant tot el cap de setmana, va aconseguir marcar el millor temps amb menys diferència respecte Lorenzo del que tothom pensava, vistos els resultats d'ambdós durant els entrenaments llires, separats en gairebé totes les tandes en més de mig segon. El mallorquí, però, tenia un as a la màniga i va aconseguir trobar els reglatges correctes perquè la seva Yamaha es col·loqués a menys d'una dècima de Márquez. Viñales ha estat fent un cap de setmana molt regular i s'ha de veure quin rendiment tindrà la seva Suzuki en cursa. Valentino Rossi completa la primera línia de l'engraellat, mentre que al rosinc l'acompanyaran Crutchlow (Honda) i Dovizioso a la segona.

Isaac Viñales segueix discret

El llançanenc Isaac Viñales segueix fent un paper discret en la seva temporada d'estrena a Moto2 i va aconseguir classificar la seva Tech3 de l'equip Tech3 Racing, en vint-i-cinquena posició. Viñales, que ha acabat les dues curses que ha disputat, té l'objectiu d'aconseguir puntuar amb la seva màquina.

Àlex Rins (Kalex) sortirà des de la primera posició, acompanyat pel vigent campió, el francès Johann Zarco (Kalex) i el britànic Sam Lowes (Kalex).

En la categoria petita, Moto3, el milor temps en entrenaments va ser per l'alemany Philipp Oettl (KTM) que va aconseguir imposar-se amb molta superioritat a tots els seus rivals, quedant en segona posició l'espanyol Jorge Navarro (Honda) i en tercer lloc l'Italià Enea Bastianini. El campió de l'últim Gran Premi, el malai Pawi va quedar en darrera posició al marcar una volta ràpida que es va quedar a més de sis segons de la pole position.

Les curses es podran seguir MovistarTV (dial 58). Moto3 a les 18:00, Moto 2 a les 19:20 i MotoGP a les 21:00.