Gran victòria de l'Atlètic de Madrid en una de les sortides més complicades que quedava a l'equip matalasser abans d'acabar la lliga. Una victòria amb remuntada inclosa i que, combinada amb la posterior derrota del Barça a Anoeta, torna a posar els de Simone de ple en la lluita pel títol. Ara estan a tres punts. Un partit on van destacar dos homes, Fernando Torres i Koke. El davanter madrileny està en estat de gràcia i ha aconseguit fer callar aquelles veus que fa tota la lliga que el qüestionen. Un gol, el de l'empat, i una assistència en el tercer, demostren que Torres arriba en un gran moment de forma. L'altre, Koke, va exhibir-se de nou, també amb un gol, però sobretot governant amb mà de ferro el migcamp matalasser.

Un partit que començava amb oportunitats per les dues bandes. Els catalans pressionaven mentre que l'Atlètic, que se sentia favorit, intentava trenar bones jugades al mig camp. L'Espanyol, però, buscava amb insistència la porteria d'Oblak, que intervenia després d'una bona rematada d'Asensio vora el quart d'hora de la primera meitat. Griezmann, parella de Fernando Torres en atac, ho intentava però sense sort. Dues rematades llunyanes del francès eren el preludi del primer gol del partit. El va marcar Diop, que cada partit que passa es fa més imprescindible en el migcamp de l'Espanyol. El gol local va venir després d'una rematada impecable de cap prop de la mitja hora de partit.

L'1-0 va deixar tocat l'equip de Simeone, que es veia per sota al marcador. L'Espanyol continuava pressionant i dos minuts després del gol era Gerard Moreno qui tenia una bona opció però de nou Oblak responia amb una magistral aturada. I quan l'Espanyol semblava que estava amb millor moment va arribar el cop de l'Atlètic. Com en el Camp Nou dimecres passat, una enorme passada a l'espai de Koke l'aprofitava de nou Fernando Torres, després d'un gran control, per empatar i tornar a posar l'Atlètic dins el partit. El gol va esperonar els visitants, que de cop van tornar a dominar el duel. Amb empat es va arribar a la mitja part.

La segona meitat va començar amb un Atlètic conscient que havia de guanyar com fos si no volia perdre la segona plaça, i renunciar gairebé del tot a la Lliga. Dit i fet. Un quart d'hora després de l'inici del segon temps, Griezmann feia el segon i avançava els matalassers. Va ser aleshores quan es va veure les intencions de Simeone. Un cop tenia el partit encarrilat, va canviar dos dels seus millors ?homes, Carrasco i Griezmann, a qui els estalviava mitja hora ?pensant en el Barça. El tercer de l'Atlètic va arribar tal i com s'esperava en un dels molts contracops, gràcies a Koke, després d'una bona passada de Fernando Torres.