El Figueres es va emportar, el diumenge a la tarda, el derbi altempordanès de Tercera Divisió davant el Peralada (2-0) amb un gol a cada part de Serramitja i Roger Brugué.

El partit servia perquè un total de 15 jugadors, més els tècnics, s'enfrontessin al seu passat. Els figuerencs, sense el sancionat Varese, i els peraladencs, amb les baixes per sanció de Mate, Iván Fernández i Lluc, van disputar un duel marcat pel vent, que semblava bufar per on volia. Els nois d'Edu Vílchez, amb la salvació a la butxaca i la promoció d'ascens esvaïda, van sumar els tres punts davant un Peralada que segueix en alerta per evitar el descens, ara a cinc punts.

Moha va començar avisant amb un xut amb l'esquerra que va llepar el pal esquerre de la porteria defensada per Dani Lobato, titular en detriment d'Ureña. Abans del quart d'hora, el mateix davanter armenterenc va topar contra Lobato escurat a la part esquerra de l'àrea petita. Els peraladencs, per la seva part, van despertar amb una regirada de Marc Mas que Prunés va aturar sense problemes. El pitxitxi no va poder controlar, a la mitja hora de joc, una perillosa centrada de Jaume Duran a cama canviada per la banda dreta.

Ara bé, abans del descans l'unionista Marc Serramitja en tenia una de guardada. Després de 32 jornades sense veure porteria, el de la Cellera va inaugurar el marcador amb un llançament de falta al límit de l'àrea.

A la represa, Javi Revert, titular per primer cop aquest 2016, va aparèixer amb tres tirs consecutius: un va marxar ajustat alt per poc i els altres dos els va blocar Lobato. La rèplica va arribar de les botes i, sobretot, del cap de Molina, sense conseqüències malgrat rematar sense oposició una centrada llunyana de Sergio García, avançat del lateral al migcamp per la dreta.

Arnau Sala i Xavi Punsí, tècnics del Peralada que van ascendir el Figueres de Preferent a Tercera Divisió, van donar entrada al mateix temps als extrems Kike i Ferrón per revolucionar l'atac. No obstant això, quan al conjunt unionista li costava més sortir del seu camp pel vent, Casanova i Brugué, que acabaven d'entrar, van cuinar el 2-0, anotat amb insistència pel jove davanter de Bàscara.

FIGUERES: Prunés, Quimo, Ramon Masó, Romero, Toni Cunill, Èric Vilanova (Chicho, 79'), Pedro Del Campo, Roger Vidal, Javi Revert (Casanova, 63'), Serramitja i Moha (Roger Brugué, 70').

PERALADA: Lobato, Zou (Kike Sánchez, 63'), Argi, Botxi, Murga (Borja, 75'), Moñino, Sergio García, Guillem Cornellà, Marc Mas, Jaume Duran i Molina (Ferrón, 63').

GOLS: 1-0, Serramitja (f)(44'); 2-0, Brugué (73').

ÀRBITRE: Guijarro Álvarez (tarragoní). Targetes grogues als locals Pedro i Masó i als visitants Duran, Moñino, Zou, Murga, Borja, Ferrón, Botxi i Kike.