Per segon any consecutiu, la Girona MTB Challenge va ser tot un èxit. Fontajau i les Ribes del Ter van respirar un ambient de primera durant tot el matí.

No n'hi havia per menys, i és que la prova va reunir fins a un miler de ciclistes. La cursa, una autèntica marató de bicicleta de muntanya, amb un recorregut de 100 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell positiu va tenir com a guanyador Oriol Colomé i Núria Surià. Tot i els petits canvis en el recorregut, molt més corrioler, amb la finalitat d'oferir un recorregut encara més espectacular que el de la primera edició, la prova va tenir una gran acceptació confirmant així tot i la seva joventut la consolidació de la cursa com una de les proves de referència dins del circuit d'aquest esport.

El biker de Bicis Esteve, Oriol Colomé, va anar per feina. Ja des d'un bon inici va deixar clar que volia fer-se amb la victòria, abans de fer front al gran repte de la temporada: córrer la Titan Desert. No ho va tenir fàcil, i és que per fer-se amb el primer calaix del podi va haver de lluitar frec a frec, primer amb Jordi Quintana (Cromoly), i més tard amb Pau Zamora (Buff). Precisament aquest últim es va fer finalment amb el segon lloc -l'any passat en la primera edició es va endur la victòria-, i Quintana va completar el darrer calaix del podi. Colomé va creuar la línia de meta amb un temps de 4 hores, 27 minuts i 42 segons. Zamora va necessitar força més temps (4 hores, 33 minuts i 13 segons), mentre Quintana va creuar els 100 quilòmetres de la prova després de 4 hores, 40 minuts i 10 segons.

En categoria femenina, la figuerenca Núria Surià, va formar parella amb David Martí per proclamar-se així primers de la categoria mixta i convertir-se en la noia més ràpida. I és que val a dir que els participants tenien l'opció de fer front als 100 quilòmetres de manera individual o per parelles. Surià va creuar la línia de meta amb una marca de 5 hores, 51 minuts i 7 segons. Núria Lauco que va fer tàndem amb Àlex Albala va ser la segona noia més ràpida (5.55.39). La tercera parella mixta en arribar va ser la formada per David Picañol i Laura Queralto (7 hores, 1 minut i 2 segons).

Aquesta segona edició de la Girona MTB Challenge també donava l'opció que els ciclistes formessin equips íntegrament masculins o femenins. En aquesta disciplina, el triomf en els equips masculins va ser per l'equip format per Agustí Subirats i Gerard Sabaté que van necessitar 4 hores, 54 minuts i 34 segons per completar la prova. Van completar el podi la parella formada per Ricky Soler i Enric Parals (5.00.11) i Jaume Nadal i Sergi Nadal (5.09.00) respectivament. Pel que fa a les noies, l'equip femení més ràpid va ser el tàndem format per Mònica Fàbrega i Cristina Telles (7.03.15).

Finalment, en la categoria individual femenina, el triomf va ser per Meritxell Solà (6.52.53), seguida de Mari Bombí (6.58.02) i Lídia Vergés (7.33.57).