La selecció espanyola de waterpolo va aconseguir ahir el bitllet per als Jocs Olímpics de Rio després de derrotar a Canadà per 7-8 en el partit corresponent als quarts de final del Preolímpic de Trieste (Itàlia). A l'equip hi havia l'olotí Blai Mallarach, autor d'un gol contra Canadà en el tercer quart del partit d'ahir, que si el seleccionador Gabi Hernández manté aquest estiu el bloc del preolímpic competiria a Rio en els seus segons Jocs després d'anar a Londres fa quatre anys. Actualment, Mallarach juga amb l'Olympiakós grec.

Ahir, Espanya va aconseguir obrir forat en el marcador després d'un gran tercer parcial (amb gol de Mallarach inclòs) que li va permetre encarar amb més comoditat el tram final del partit. En l'últim quart, Espanya es va relaxar i el Canadà va remar per intentar donar la volta alpartit. La selecció canadenca, la revelació d'aquest Preolímpic, no va desistir en la seva obstinació i ja des del principi va començar ficant la por al cos als espanyols amb un gol del seu capità, Kevin Graham. Els de Gabi Hernández van anar entrant a poc a poc a la trobada i es van aferrar a la capacitat golejadora de Guillermo Molina, momentani màxim realitzador del torneig, que va donar la volta al marcador amb tres dels quatre primers gols estatals.

El 3-4 va campejar en l'electrònic al descans, però dos gols de Chalo Echenique i un Blai Mallarach en el tercer parcial van establir un avantatge insalvable per a una Canadà que va remar per quedar-se a la riba. A falta de 2.20 per al final del partit, Albert Español va posar el 4-8 en el marcador, que va fer impossible la remuntada canadenca tot i el seus tres gols finals.