Acabava de sortir a la pista. Només feia tretze segons. Era el primer quart del partit de semifinals contra el Conquero i, lluitant per un rebot d'atac, Lina Pikciute va caure malament i es va regirar el genoll dret. El dolor i una cama ràpidament inflada van fer témer el pitjor i ahir, tres dies més tard, es van confirmar els pronòstics: la pivot lituana de l'Spar Citylift Girona té trencat el lligament creuat anterior del seu genoll dret i diu adéu a la temporada. «La lesió de la Lina és un cop dur, però l'equip se'n sortirà perquè tants entrebancs i lesions durant la temporada han fet d'aquest grup un equip capaç de superar qualsevol repte» assegurava ahir el director esportiu de l'Uni, Pere Puig, que veu com Xavi Fernández es queda amb només una «cinc» pura, Mima Coulibaly, per jugar la final amb l'ajuda de tres alers pivots: Ify Ibekwe, Artemis Spanou i Vita Kuktiene. Al davant la bateria de jugadores altes del Perfumerías Avenida amb quatre jugadores amb més perfil de «cinc» que no pas de «quatre»: Astour Ndour, Vanessa Gidden, Kristine Vitola i Ewelina Kobryn. Una guerra d'estils en el joc interior que serà interessant de veure a partir de dimecres vinent al Würzburg de Salamanca.

«La temporada ha acabat oficialment per a mi. Haig de dir gràcies a tothom pel suport que m'he donat. Aviat estaré de nou en marxa», escrivia ahir, en català, Lina Pikciute en el seu twitter, conscient que la seva primera temporada a Lliga Femenina 1 l'acabarà sense poder jugar la final. En els propers dies, Pikciute passarà una nova revisió mèdica a Barcelona, Clínica Delfos, per determinar quin és el millor tractament per al seu genoll, segurament passarà per operar-se, i determinar a on i quan es fa. «El club està a disposició de la Lina per ajudar-la en tot el que puguem», deia ahir Puig després de conèixer l'abast de la lesió.

Per altra banda, amb l'acord entre els dos clubs semblava molt complicat que la FEB no donés el vistiplau per al canvi de data del segon partit de la final entre Perfumerías Avenida i l'Spar Citylift Girona. El primer partit es manté el dimecres 13, a dos quarts de nou del vespre al Würzburg de Salamanca, mentre que el segon es jugarà el diumenge 17 a Fontajau (18.00). En cas de tercer partit seria el dissabte 23, diada de Sant Jordi, un altre cop a Salamanca. Exactament un any més tard que l'Uni es proclamés campió de Lliga per primer cop a la història.