Dissabte, en un pavelló Blanc-i-Verd ple, el seu estatus habitual, el Bordils de vòlei femení va derrotar el Premià (3-0) en l'última jornada de lliga i va poder celebrar la permanència a la categoria en l'any del seu debut. L'equip de Txell González, per tant, feia el primer pas per culminar el triplet que persegueix aquesta temporada el club. Salvat el vòlei, ara és el moment d'assegurar també la permanència del Divisió de Plata d'handbol i de classificar el filial per a les fases d'ascens a Primera Nacional. Un any més, el Bordils es consolida com l'autèntic referent d'un petit municipi de 1.700 habitants del Gironès, capaç de reptar en una pista els equips de grans ciutats com Valladolid, Vigo o Zamora. La clau de l'èxit? «Som un poble petit i com que tant en handbol com en vòlei juguem amb gent de casa, al final qui més qui menys acaba tenint un parent o un amic en algun equip i s'hi sent identificat», assegura Txell Masó, l'entrenadora de voleibol.

Amb el primer equip d'handbol aprofitant l'aturada del campionat per fer una última posada a punt abans de les últimes sis jornades de lliga, el proper repte arribarà aquest dissabte amb el filial. A les 8 del vespre, a la pista del Sant Esteve de Palautordera, líder de la Lliga Catalana i ja classificat per a la fase d'ascens a Primera Nacional (la categoria on competeix l'Augi Sarrià), l'equip de Carles Ramonet hi tancarà la lliga regular. La victòria els portaria, per segon any seguit, a disputar la promoció per pujar (l'any passat van caure a València), tot un èxit «que demostra el poder del nostre planter», subratlla el preparador.

El mèrit encara resulta més destacable si es té en compte que aquest any «el nivell de la lliga ha pujat i, de fet, nosaltres ens vam col·locar per primera vegada segons dissabte passat, derrotant el Granollers i aprofitant la derrota del Canovelles precisament contra el nostre proper rival». El Canovelles jugarà contra un Poble Nou que ja no aspira a res i, per tant, tenint en compte que el Bordils té l'average perdut amb aquest rival «hem d'anar a sumar la victòria, que ens costarà molt perquè tot i que el Sant Esteve de Palautordera ja està classificat, ningú vol perdre cap partit i jugant a casa voldran tancar la lliga regular amb una bona imatge», apunta Ramonet. El Bordils s'ha mogut tota la temporada per la zona alta però ha estat una recta final de somni, amb vuit victòries seguides, el que ha acabat propulsant el filial blanc-i-verd fins la segona plaça, que també permet fer la fase d'ascens, just abans de l'última jornada.

La permanència a Plata

Si dissabte el Bordils B assegura la seva presència a la fase d'ascens, al club ja només els quedarà un últim repte abans de celebrar el triplet. El primer equip d'handbol reprendrà la lliga el proper dissabte 16 d'abril rebent l'Alcobendas, en l'inici d'una recta final del campionat que ha de servir per confirmar una permanència ara mateix ben encarrilada. L'equip de Pau Campos, amb 17 punts, és 11è, amb cinc de marge sobre el primer que baixaria (Amenábar, 12). El tècnic considera que «hem de guanyar un parell de partits: amb 21 punts la salvació serà molt factible, però també es podia assolir amb 20 o 19. De totes maneres no volem jugar-nos-la i anirem a totes contra l'Alcobendas i la resta de rivals.

Els blanc-i-verds confien en els partits com a locals. A banda de l'Alcobendas, han de visitar Bordils el Ciudad Real i el Zamora, dos equips de la zona alta que lluiten per fer la fase d'ascens a l'Asobal «però que a casa podem guanyar», considera Campos. A fora la cosa es complica: visitaran el Covadonga, el líder Valladolid i tancaran la lliga a la pista de l'Amenábar, que ara marca el descens, «on hem d'arribar ja salvats perquè si ells també s'hi juguen alguna cosa serà molt complicat i l'ambient, terrible».