La final de la Lliga Femenina de bàsquet arrencarà a Salamanca el proper dimecres 13 d'abril (20.30) i arribarà a Girona el diumenge 17 (18.00) segons l'acord que van tancar ahir el Perfumerías Avenida i l'Spar Citylift. En cas que el títol s'hagués de resoldre en el tercer i definitiu partit, aquest es jugaria al pavelló Würzburg el dissabte 23 d'abril (18.00). Els dos clubs van informar ahir la Federació Espanyola de l'entesa i ara estan a l'espera que l'organisme hi doni el vistiplau definitiu. La final arrencarà el dia que estava previst (dimecres que ve) tot i la competència del partit de tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions de futbol entre l'Atlètic de Madrid i el Barça. L'Uni ha aconseguit, però, poder jugar el partit de casa en cap de setmana amb la idea de tornar a omplir Fontajau fins la bandera com en l'inoblidable partit de l'última diada de Sant Jordi.

Xavi Fernández va concedir dos dies de descans a les seves jugadores després que diumenge certifiquessin el bitllet per a la final tombant per segona vegada el Conquero. Avui l'equip començarà a preparar la lluita pel títol contra un Perfumerías que s'ha emportat els últims tres precedents, dos de lliga i un a la Copa de la Reina. Paral·lelament als despatxos de Fontajau els directius han de començar a planificar quines mesures adoptaran de cares al segon partit (que serà transmès per Esport3) amb l'objectiu de garantir el ple absolut al pavelló. El que s'ha descartat, més enllà que puguin viatjar alguns aficionats de forma particular, és l'organització d'una expedició de seguidors a Salamanca el dia 13, en ser dia feiner.

Un altre dels fronts que té oberts l'Uni és saber l'abast de la lesió de Lina Pikciute, que va fer-se mal diumenge tot just 13 segons després d'entrar a la pista. Ahir al club eren una mica més optimistes, a falta de les proves que se li practicaran avui, i hi havia l'esperança que no s'hagués trencat el menisc i que tot pogués quedar en un esquinç. En qualsevol cas, però, ha dit adéu a la temporada.

Per la seva banda a Salamanca sospiren per poder disposar de Vanessa Gidden. L'expivot de l'Uni és una peça molt valorada per Miguel Ángel Ortega però s'ha perdut els últims partits per un problema a l'espatlla. Ahir alguns mitjans apuntaven que estaria recuperada.