«Hem complert de sobres els objectius que ens havíem proposat quan vam agafar l'equip fa sis setmanes, i això que hem tingut contratemps físics com ha tornat a passar avui amb la lesió de la Lina quan tot just acabava de sortir a la pista», explicava diumenge a la nit Xavi Fernández destacant la lesió de la pivot lituana com l'única nota negra d'un partit que havia classificat l'Uni per a la segona final consecutiva de Lliga. Cap a la part final del primer quart, Fernández havia fet entrar en pista de Pikciute en el lloc de Coulibaly, però, només tretze segons més tard, la pivot lituana es va lesionar en el genoll dret anant a lluitar per un rebot ofensiu. Les mostres de dolor i el fet que ja no tornés a posar el peu a terra, quan va tornar a sortir del vestidor ho va fer caminant amb crosses, van fer pensar que la lesió podria ser greu. Ahir, encara amb el genoll dret molt inflat, no se li varen poder practicar proves i no es coneixerà fins demà l'abast exacte d'una lesió que té molts números de deixar Lina Pikciute fora de la final contra el Perfumerías.

La baixa de la lituana deixa Xavi Fernández amb Coulibaly com a única «cinc» pura de cara als partits contra l'equip de Salamanca, perquè la normativa no permet a l'Uni fer cap incorporació ni, de fet, al club veien gens clar fitxar una nova jugadora només per a la final. Amb Coulibaly i tres alers pivots com Kuktiene, Spanou i Ibekwe l'Uni encara té un joc interior prou potent per jugar contra un Perfumerias Avenida que està pendent de possible recuperació de Vanessa Gidden, que ha estat lesionada en les darreres setmanes.

La data límit per incorporar noves jugadores es va acabar el 29 de febrer i, encara que una lesió greu (si és que la de Pikciute ho acaba sent) et pot permetre fitxar, l'Uni ja ha superat el nombre de canvis aquest any perquè, des d'inici de lliga, ja ha donat de baixa les fitxes d'Ashley Paris, Chelsea Gray, Daria Mieloszynska i Tyler Mingo. Ni que volguessin podrien donar de baixa ara la fitxa de Lina Pikciute.