El cap de setmana passat Adrià Mitjavila i Aleix Martí, remers del CN Banyoles, van acostar-se una mica més al seu somni olímpic. Per poder ser el mes que ve a Lucerna (Suïssa) en la repesca que atorgarà les últimes places per a Rio de Janeiro els calia fer un bon paper a Itàlia, al Memorial Paolo d'Aloja del llac de Piediluco. Un test previ al preolímpic de Suïssa que van resoldre amb èxit: quatre medalles, dues plates i dos bronzes. «Aquests resultats ens donen molta motivació i il·lusió per seguir competint amb els millors», destaca Mitjavila, que amb el seu company Rodrigo Conde rema en doble skull lleuger i només es va veure superat pel bot de Willy Ruta i Andreas Michelletti, que ja està classificat. «Vam superar la resta de rivals directes», afegeix el banyolí. Mitjavila i Conde van obtenir dues valuoses plates amb cronos de 6'28"02 i 6'35"70.

En el cas d'Aleix Martí i el seu company Joaquín Montero, en doble skull pesat, les seves dues medalles van ser de bronze amb uns registres de 6'37"45 i 6'35"97. Tant dissabte com diumenge els triomfs se'ls van endur els actuals subcampions del món, els lituans Mindaugas Griskonis i Saulius Ritter. Amb les dues medalles i superant l'altre bot espanyol, tenen virtualment assegurat el bitllet per al preolímpic: «Ha quedat clar qui mereix anar a Lucerna», va destacar ahir Martí, que advertia que el proper cap de setmana, a Varese, en la Copa del Món, hauran de seguir rendint a alt nivell per confirmar la seva evolució. Allà és probable que també hi competeixin Mitjavila i Conde, que no tenien tanta competència directa a través d'un altre bot espanyol, però que també necessiten mantenir el màxim nivell per formar part de l'equip definitiu que anirà a Suïssa del 20 al 22 de maig.

Aleix Martí deia que «fem un balanç molt positiu de la regata de Piediluco però hem de tenir clar que era un test previ, que la gent hi anava per preparar-se, i que no podem abaixar per res els braços».