L’estiu passat, el jugador figuerenc Zou Feddal deixava enrere el futbol italià per engegar una nova etapa a la màxima categoria del futbol espanyol. L’ex del Vilamalla, Peralada i Miapuesta Vilajuïga, de 27 anys, arribava lliure al Llevant procedent del Parma, que va desaparèixer a causa d’una fallida econòmica. 31 jornades després, Feddal s’ha convertit en el jugador amb més minuts de la plantilla, un total de 2.340. El jugador d’origen marroquí només s’ha perdut cinc partits i ha estat titular en la resta dels 26 enfrontaments en què ha estat convocat, tot comptant tant amb la confiança de Lucas Alcaraz com de Rubi, que a finals del passat mes d’octubre va substituir el tècnic granadí a causa dels mals resultats de l’equip.

El central s’ha convertit en una peça clau a l’esquema de l’equip valencià, i ja ha despertat l’interès de diversos clubs de la Premier, que l’afegeixen a les seves llistes de desitjos. “És fruit del treball del dia a dia. El meu objectiu és ser a l’onze titular cada setmana; treballo per ser-hi. Estic tenint la sort de sentir-me bé i trobar-me bé aquí. Tots els jugadors som clau i importants”, afirma el futbolista.

Xifres impactants

No n’hi ha per menys tenint en compte les seves dades, que l’acrediten gràcies a una notable actuació l’any de la seva estrena a Primera Divisió: Feddal és el quart jugador amb més intercepcions de la lliga -4 per partit-, només per darrere de Krychowiak (Sevilla), Pedro Bigas (Las Palmas) i Mustafi (València). I a més, és el tercer amb més rebutjos -una mitjana de 6,6-, una acció en què només hi té per davant Bernardo (Sporting de Gijón) i Westermann (Betis), segons el web d’estadístiques WhoScored.

A part de la potència física i la contundència en el joc aeri, la seva capacitat per sortir amb la pilota des de darrere també el fa ser el segon jugador granota amb més passades per partit de l’equip, amb un total de 1.075. Per tot això, entre intercepcions, rebutjos i també llançaments bloquejats, el portal Squawka el situa al més alt del rànquing d’accions defensives de la competició, amb 297, mentre que el col·loca a la vuitena posició d’entre les cinc grans lligues europees. I el que encara és més, és el quart amb més mitjana d’obres defensives -una cada vuit minuts- si dividim el nombre de minuts jugats amb aquestes labors. Només el superen Williams (Swansea), Cook (Bournemouth) i Van Dijk (Southampton).

“Preferiria tenir més punts a la classificació, ja que el futbol és un joc d’equip. No dono gaire importància a les xifres personals, però m’omple d’orgull fer bé la meva feina. He de seguir així, aportar el meu gra de sorra i seguir fent-ho bé”, té clar l’hispanomarroquí.

Ara, el tècnic del Llevant ha trobat en Feddal i Medjani -incorporat en el passat mercat d’hivern- la parella ideal per lluitar per la permanència d’un equip que es troba enfonsat a la classificació. “El futbol són reptes i durant la setmana preparem els partits de la millor manera. La salvació implica sumar punts a casa i rascar-ne a fora. Tots creiem en la permanència, i amb l’ajuda de tots ho tirarem endavant”, confessa ambiciós.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.