L'Espanyol va sumar un punt en la seva visita a Màlaga després d'empatar a un gol. Diop va avançar el conjunt català a la sortida d'un córner però just abans del descans, Cop va empatar pels locals després d'un polèmic penal per inexistent comès per Víctor Sánchez. El conjunt espanyolista, amb una alineació més defensiva, amb el costa-riqueny Óscar Duarte per davant dels centrals, va buscar sorprendre el Màlaga, que per primera vegada en el que va de temporada va repetir alineació.

Els locals van dominar el joc en els primers minuts, però l'Espanyol es va mantenir ben plantat, exercint una gran pressió. El partit transcorria amb tranquil·litat, sense acostaments a cap de les dues àrees fins que va arribar un córner per l'esquerra de l'atac de l'Espanyol i una rematada de cap de Diop, enganxada al pal dret, va superar el porter mexicà Guillermo Ochoa.

El Màlaga, adormit, sense profunditat i poc perillós en atac, no va aconseguir cap jugada de perill davant la porteria de Pau López en els primers trenta minuts, davant un Espanyol més precís, que va jugar còmode amb el marcador a favor. El primer acostament amb perill dels locals va arribar a la mitja hora de joc, amb una rematada de cap del davanter croat Duje Cop, que va sortir fregant el pal.

La segona vegada que el Màlaga va trepitjar l'àrea rival, el migcampista Juanpi va ser obstaculitzat per Víctor Sánchez a l'interior de l'àrea i l'àrbitre va assenyalar penal, molt protestat pels jugadors espanyolistes ja que les repeticions van revelar que el col·legiat s'havia equivocat. La pena màxima la va llançar Cop, que va enganyar Pau López i va aconseguir el gol de l'empat al minut 44, una diana psicològica per al conjunt de Constantin Galca.

El Màlaga va sortir una mica més entonat després del descans, amb un primer avís de l'uruguaià Chory Castro. Però els locals, dominadors davant un Espanyol excessivament contemporitzador i defensiu, es van diluir amb el pas del temps.

Els dos entrenadors, Javi Gracia i Constantin Galca, van moure la banqueta a la recerca de més velocitat i idees. Caicedo i Hernán Pérez van entrar a l'equip espanyolista i Atsu, al local, però no van oferir sobre el terreny de joc el que volien els seus tècnics.

Un xut de Recio, fluix, va avisar pel Màlaga i tot seguit, després d'un altre oportunitat de Charles, va haver d'intervenir Pau López amb una aturada per evitar la remuntada del conjunt andalús.

Van ser atacs tímids, encara que Charles, al minut 88, va tenir el gol de la victòria del Màlaga a les botes, però es va trobar novament amb el garrotxí Pau López.

L'Espanyol queda amb 36 punts a la zona mitjana baixa de la classificació, amb un marge de vuit punts respecte la zona de descens. Dissabte que ve, el conjunt blanc i blau rep l'Atlètic de Madrid a Cornellà, en un dels partits més exigents que li queda a l'Espanyol fins a final de temporada.