Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) va consumar la superioritat evidenciada durant pràcticament tots els entrenaments del Gran Premi d'Argentina i, tot i els dubtes que va ocasionar la pluja, es va adjudicar la seva primera victòria de la temporada al circuit de Termas de Río Hondo i és el nou líder del Mundial. Després de Marc Márquez van creuar la línia de meta l'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1) i el també català Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V), mentre que el campió del món, Jorge Lorenzo, va acabar fora de carrera per una caiguda, igual que el gironí Maverick Viñales (Suzuki).

Les condicions de la pista en el moment d'iniciar la cursa van ser d'asfalt sec. No va ploure ni a Moto3 ni a Moto2, per la qual cosa el supòsit aplicat per Direcció de carrera va ser el de bandera a bandera amb un màxim de vint voltes i l'obligació d'entrar a canviar de moto a l'inici del novè gir i abans de començar el dotzè. Encara que Márquez va fer una bona sortida es va veure superat al final de la recta de meta per Jorge Lorenzo, però a tots dos els va avançar poc després l'italià Andrea Dovizioso (Ducati), qui es va tocar amb el pilot de Repsol Honda, i es va haver d'obrir una mica però sense perdre massa terreny, no així el seu company d'equip Dani Pedrosa, que va haver d'anar molt més llarg en la traçada del revolt.

Pocs instants després Valentino Rossi va fer el mateix i es va col·locar després de Dovizioso, mentre que Marc Márquez es va consolidar en la tercera plaça i Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR) va superar tant Andrea Iannone (Ducati)) com Jorge Lorenzo. A la segona volta la prova de MotoGP va veure el britànic Cal Crutchlow (Honda) i el català Aleix Espargaró (Suzki GSX-RR), rodar per terra, encara que tots dos corrent cap les seves motos per intentar continuar. Ja en el tercer gir es va formar un quintet destacat al capdavant, amb Dovizioso, Rossi, Márquez, Viñales i Iannone i abans de concloure el gir i en el tram sinuós de l'última part del traçat, després de superar la llarga recta posterior, el pilot de Repsol Honda va decidir atacar als seus rivals i primer va superar Rossi i després va fer el mateix amb Iannone per començar la quarta volta com a líder. de la cursa.

Dues voltes més tard (sisena) qui va dir adéu a la carrera va ser el vigent campió del món, Jorge Lorenzo, que va caure en el mateix punt en què ho va fer durant els entrenaments lliures, en el revolt u, quan ocupava una discreta sisena plaça. Encara Viñales va cometre algun error de trajectòria, va aconseguir col·locar-se després de l'estela d'Andrea Iannone, el mateix que va fer Rossi amb Márquez i tots dos van acabar distanciant-se dels seus rivals. El ritme imposat per Marc Márquez li va permetre obrir un forat definitiu en la seva lluita amb Rossi, que se les va acabar veient en el tram final de la cursa amb l'altempordanès Maverick Viñales, qui malauradament va cometre un error a final de recta en la setzena volta que el va fer caure. L'última volta va ser d'autèntic infart, amb un Rossi intentant defensar la posició dels atacs tant de Dovizioso com de Iannone, que el van acabar superant, però l'agressivitat del segon va acabar jugant una mala passada als dos pilots de Ducati forçant una caiguda.