Uns 400 atletes van participar ahir a la 5a edició de la Cursa de Muntanya de Banyoles que a banda de la cursa de 13 km, la mitja marató i la marató de muntanya, enguany tenia la novetat de la Marxa de muntanya que va comptar amb uns 60 marxaires. El primer en arribar a la línia d'arribada va ser per segon any consecutiu Pau Congost. L'atleta local del Club Natació Banyoles es va tornar a imposar a la prova curta de 13 km amb un fantàstic temps de 59 minuts i 12 segons i va treure més de 4 minuts al segon classificat, Jordi Cruz que va creuar la línia de meta amb una marca de 1 hora, 3 minuts i 35 segons. Gil Pardo (1h03'52") va completar el podi. Pel que fa a les noies, Anna Puigvert, desena de la general va ser la primera dona en creuar la línia de meta. Segona va ser la banyolina Elisabet Costa (1h16'30"). Va completar el podi Marta Morera (1.20.41).

A la mitja marató, els vencedors van ser Aniol Blanch i la banyolina Fina Soler amb 1h 37'57" i 1h 59'51" respectivament. Álvaro Álvarez (1h39'31") i Toti Rigau (1h40'52"). En noies, van completar el podi, Laura Carrera i Rosa Font.

Finalment, Joan Maria Vanmaelsacke (3h48'54") va revalidar la victòria aconseguida l'any passat en la categoria de marató (42 km). Marc Abelenda (CN Banyoles) i Quim Cassany van completar el podi. En fèmines, Ludmilla Hassan va ser la vencedora de la marató.