L'alemany Nico Rosberg (Mercedes), guanyador a Austràlia, va augmentar el seu avantatge al capdavant del Mundial de Fórmula 1 després d'imposar-se ahir a Bahrain en el segon Gran Premi de l'any, que per prescripció mèdica no va disputar l'asturià Fernando Alonso (McLaren ), accidentat fa uns dies a Melbourne, i després que dijous no superés les proves mèdiques que va ser sotmès a la FIA (Federació Internacional de l'Automòbil).

Rosberg, subcampió del món els dos últims anys, va aconseguir la seva setzena victòria a la Fórmula 1, la cinquena seguida -després de guanyar les tres últimes carreres de 2015- i anotar-se la primera de les tres curses nocturnes de la temporada per davant del finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) i de l'anglès Lewis Hamilton, tercer al circuit de Sakhir, del que Nico Rosberg va sortir més líder, sumant tots els punts possibles (50) en aquest inici de Mundial, 17 més que el seu company i rival, el britànic Lewis Hamilton.

El Gran Premi va començar molt malament per a l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari), quàdruple campió mundial amb Red Bull entre 2010 i 2013. A Vettel se li va avariar el motor del seu Ferrari en la volta de formació i ni tan sols va poder prendre la sortida que va ser molt moguda i accidentada. Rosberg, segon en la qualificació de dissabte, va superar en l'arrencada a Hamilton, que va signar a Bahrain la seva 51a pole a la Fórmula 1, i va minimitzar danys, en acabar tercer a la carrera.

Amb Vettel -tercer a Austràlia, per darrere dels dos Mercedes fora de combat, el finès Valtteri Bottas (Williams), que sortia cinquè, va entrar, després de superar al seu compatriota Kimi -quart en graella- massa llançat al primer revolt, desplaçant Hamilton, danyant l'aleró davanter del seu cotxe i llastrant l'actuació del triple campió mundial anglès. L'espanyol Carlos Sainz (Toro Rosso), que va sortir onzè i va acabar retirant-se, també va començar de la pitjor manera possible una jornada per a l'oblit, ja que va haver de parar, punxat, al tercer gir, després que el toqués el mexicà Sergio Pérez (Force Índia). A la sisena volta, Rosberg liderava i Hamilton -que havia caigut fins al novè lloc- era cinquè, darrere dels Williams del brasiler Felipe Massa i de Bottas; i de Kimi. L'incident del primer revolt va ser investigat i Bottas va acabar sancionat amb un drive through.

Superat l'equador de la prova -a 56 voltes-Rosberg liderava la prova davant de Kimi, Hamilton, Massa i Ricciardo respectivament, amb Sergio Pérez dotzè i Sainz divuitè, poc abans de retirar-se. D'aquí a meta, Rosberg va pilotar sense més problemes. Va guanyar amb deu segons sobre Kimi, i amb mig minut respecte a Hamilton.

El company d'Alonso a McLaren Jenson Button, que divendres havia festejat un tercer lloc en els lliures, va recordar fantasmes d'un passat gens llunyà i es va retirar a la volta 7, al trencar un dels elements del sistema de recuperació d'energia de la seva unitat de potència. I el substitut d'Alonso, Stoffel Vandoorne, va brillar a la llum artificial de Sakhir: el belga, de 24 anys, va puntuar en el seu debut a la Fórmula 1, en acabar desè i afegir la primera unitat de l'any al caseller de McLaren-Honda.

Cal destacar que ahir Rosberg va sumar la cinquena victòria seguida. Només Vettel -que va encadenar nou victòries-, l'italià Alberto Ascari i l'alemany Michael Schumacher -els dos amb 7- van aconseguir més triomfs seguits a la F1 que les dues fletxes de plata, igualades així mateix en aquesta llista històrica amb el mort escocès Jim Clark, l'anglès Nigel Mansell i l'australià Jack Brabham.