El somni olímpic sembla una mica més a prop pels banyolins Adrià Mitjavila i Aleix Martí després del seu bon paper, ahir, a Piediluco (Itàlia) en el primer gran test internacional a quatre mesos dels Jocs de Río. El doble skull lleuger de Mitjavila i el seu company, Rodrigo Conde, va quedar segon, només superat pel bot italià (Andrea Micheletti i Pietro Willy Ruta), amb un temps de 3:11.73, mentre que el doble pesat de Martí i Joaquín Montero va classificar-se tercer per darrere dels lituans Mascinskas-Ritter i els italians Fossi i Battisti. A la tarda els remers gironins van tornar a firmar una magnífica actuació, classificant els seus bots per a les finals d'avui.

Si avui són capaços de ratificar els resultats d'ahir, els dos representants del CN Banyoles seran una mica més a prop de fer realitat el seu somni olímpic. Piediluco és la primera estació d'un camí que té la seva cita clau entre el 20 i el 22 de maig al preolímpic de Lucerna (Suïssa), on es repartiran en la darrera repesca els darrers bitllets per als Jocs. La Federació Espanyola encara no ha anunciat quin equip hi presentarà i és aquí on entra la importància de la regata que s'està fent aquests dies a Itàlia. Els resultats que facin els diferents bots espanyols al Memorial Paolo d'Aloja acabaran determinant qui opta a ser al preolímpic i després de la bona jornada d'ahir, amb Mitjavila i Martí superant els seus competidors, el camí està traçat a falta de ratificar-lo en la jornada d'avui. "Alegria i patiment... una regata gairebé perfecta en què hem quedat segons a Itàlia per darrere dels italians i per davant dels holandesos i dels grecs!", escrivia Mitjavila a Instagram.

Martí i Joaquín Montero es posen a prova contra l'altre bot espanyol per determinar quin dels dos va a la repesca de Lucerna a intentar aconseguir els dos últims bitllets olímpics que hi ha encara disponibles. La regata italiana no és tant determinant per a Mitjavila i Rodrigo Conde. Ells ja tenen un peu a Suïssa per jugar-se el tot ple tot al maig amb l'amfitrió, Holanda, Portugal i Dinamarca.