El Màlaga s'ha deixat dos punts en la seva lluita per la permanència i la possibilitat de jugar a Europa la temporada que ve en empatar a casa (1-1) contra l'Espanyol, que s'ha avançat amb un gol del senegalès Pape Diop en un partit mancat d'intensitat i ritme.

El conjunt espanyolista, amb una alineació una mica defensiva, amb el costa-riqueny Oscar Duarte per davant dels centrals, buscava sorprendre els malaguistes, que per primera vegada en el que va de temporada han repetit alineació.

El Màlaga ha dominat el joc en els primers minuts, però l'Espanyol s'ha mantingut ben plantat, exercint una gran pressió al centre del camp.

El partit transcorria amb tranquil·litat, sense acostaments a les dues àrees, fins que ha arribat un córner per l'esquerra de l'atac de l'Espanyol i un remat de cap de Diop, fregant el pal dret, ha superat el porter mexicà Guillermo Ochoa.

El Màlaga, adormit, sense profunditat i rom en atac, no ha embastat cap jugada de perill davant la porteria de Pau López en els primers trenta minuts, davant un Espanyol més precís, que ha jugat còmode amb el marcador a favor.

El primer acostament amb perill dels locals ha arribat amb un remat de cap del davanter croat Duje Cop, que ha fregat un pal, en el minut 31.

La segona vegada que el Màlaga ha trepitjat l'àrea rival, el migcampista veneçolà Juanpi Añor, quan s'anava a girar per disparar, ha estat empès per un defensa i l'àrbitre ha assenyalat penal, molt protestat pels jugadors espanyolistes.

La pena màxima l'ha llançat Cop, que ha enganyat Pau López i ha aconseguit el gol de l'empat en el minut 44.

El primer temps s'ha resumit en dues jugades i dos gols, i un espectacle avorrit.

El Màlaga, amb un canvi, el del lateral esquerre uruguaià Federico Ricca per Torres, ha sortit una mica més entonat després del descans, amb un avís de 'Chory' Castro.

Però el Màlaga, dominador davant un Espanyol excessivament contemporitzador i defensiu, s'ha diluït a poc a poc.

Els dos entrenadors, Javi Gràcia i Constantin Galca, han mogut la banqueta a la recerca de més velocitat i idees. Caicedo i Hernán Pérez han entrat a l'equip espanyolista i Atsu, al local.

Un xut de Recio, fluix, ha fet somiar el Màlaga i seguidament, després d'un altre de Charles, ha hagut d'intervenir Pau López. Després, Atsu ha fet treballar de nou el porter espanyolista.

Han ser atacs tímids, encara que Charles, en el minut 88, ha tingut el gol de la victòria del Màlaga a les seves botes, però s'ha trobat Pau López.

- Fitxa tècnica:

1. Màlaga CF: Ochoa; Rosales, Weligton, Albentosa, Torres (Ricca, m. 46); Juanpi (Atsu, m. 67), Camacho, Recio, 'Chory' Castro; Cop (Fornals, m. 81) i Charles.

1. RCD Espanyol: Pau López; Javi López, Álvaro, Roco, Rubén Duarte; Oscar Duarte, Diop, Abraham (Mamodou, m. 89), Víctor Sánchez; Asensio (Hernán Pérez, m. 67) i Gerard Moreno (Caicedo, m. 57).

Gols: 0-1, M.10: Diop. 1-1, M.44: Cop, de penal.

Àrbitre: Martínez Munuera (Col·legi Valencià). Ha mostrat targeta groga als malaguistes Charles (m. 24) i Camacho (m. 56), i als jugadors de l'Espanyol Rubén Duarte (m. 24), Javi López (m. 47), Oscar Duarte (m. 57) i Hernán Pérez (m. 83).

Incidències: Partit corresponent a la trenta-unena jornada de Lliga diputat a l'estadi La Rosaleda davant 30.000 espectadors.