72 conquero

16 | 20 | 20 | 16 |

79 spar citylift gir.

18 | 13 | 19 | 29 |

Conquero: Neves (6), Buch (8), Elonu (18), Traore (18) i Peters (22). 7 triples (4 Peters i 3 Traore). 13/14 tirs lliures. 32 rebots (Elonu, 14). 13 faltes personals. Cap eliminada. Valoració 79 (Elonu, 29).

Spar citylift Girona: Givens (11), Knezevic , Ibekwe (29), Spanou (3), Coulibaly (6) - cinc inicial - Jordana (6), Pikciute, Kuktiene (12) i Lucas (12). 13 triples (4 Ibekwe, 2 Jordana, 2 Kuktiene, 2 Givens, 2 Lucas i Spanou). 8/11 tirs lliures. 37 rebots (Ibekwe, 14). 16 faltes personals. Cap eliminada. 83 de valoració (Ibekwe, 32).

A Àrbitres: De Lucas i Mendoza..

P PARCIALS 1 16/18 2 36/31descans 3 56/50 4 72/79 final

A pavelló: Andrés Estrada. Uns 2.000 espectadors.

Els que intentin explicar la victòria d´ahir de l'Spar Citylift Girona a la pista del Conquero (72-79) només mirant l'estadística cauran en el parany fàcil d'interpretar els grans números d'Ify Ibekwe com la principal raó perquè l'Uni s'hagi avançat en el play-off de semifinals pel títol de Lliga. Els 29 punts, 14 rebots i 32 de valoració de l´alera pivot són importants, i més si 14 d'aquests punts són en el darrer quart, però la freda estadística no explica que Xavi Fernández va haver de recórrer al cervell, perquè de cames ja no va sobrada, de Noemí Jordana per rescatar un Uni que necessitava jugar amb molt de cap un darrer quart en què havia entrat perdent de sis punts (56-50) contra el Conquero. Un equip abonat a l´èpica, amb cinc jugadores que es mereixen un aplaudiment, però que van haver d´abaixar els braços de pur cansament. Noemí Jordana va fer jugar l'Uni amb cap, buscant les posicions adequades perquè Ibekwe fes valer la seva superioritat física per anotar, i encara va tenir temps de sumar punts importants. Al final victòria i l'oportunitat d'encarregar diumenge una cadira a la taula del banquet més gros: la final de Lliga.

De les dues referents del Conquero que porten setmanes negant-se a jugar pels impagaments. Una, Elonu, la més talentosa, va jugar ahir; però l'altra, Caldwell, la més interior, no; i això va portar el tècnic de l'equip andalús a pensar que amb només cinc professionals i sense cap referent interior millor plantar-se tot el partit amb un zona 2-3. Concedint molts tirs oberts a l'Uni, el Conquero va jugar a la ruleta russa i va quedar-se a prop d'arribar nedant agònicament a terra. Tot va anar en funció del grau d'encert en el tir de les jugadores de Xavi Fernández i com tenien, de més o menys clar, el cap a l'hora de trobar bones posicions interiors per explotar la superioritat física d'Ibekwe i Coulibaly. En el primer quart, amb una Givens molt encertada, l'Uni va acabar per davant, però la claretat en les lectures en l'atac contra zona va ser gairebé inexistent en el segon quart (36-31, i encara sort d'un triple final d'Spanou). El tercer quart va ser el més boig del partit. L'Uni el va començar de pel·lícula amb un parcial de 0-11 que semblava que començava a enllestir el bitllet cap a la final (una bona pilota interior a Coulibaly, dos triples de Kuktiene i un tercer d'Ibekwe), però el va acabar fregant la tragèdia, aclaparat en atac i incapaç d'aturar Haley Peters en defensa. Els deu darrers minuts començaven amb les gironines perdent de sis punts (56-50) i amb Xavi Fernández recorrent a Noemí Jordana, que es va haver d'oblidar de la seva lesió muscular.

Amb Jordana a la pista, i les jugadores del Conquero cada cop més cansades, l'Uni va llegir molt millor el seus atacs i Ify Ibekwe va començar a ser realment decisiva. Les andaluses havien aixecat la diferència fins al nou punts, amb un triple de Peters, però allà es va acabar tot. Els punts de l'MVP de la passada temporada van posar l'Uni a tocar del Conquero (63-62) amb només quatre minuts per jugar-se. Un triple de Lucas i un nou bàsquet d'Ibekwe van acabar de donar la volta en el marcador i només una antiesportiva de Jordana sobre Elonu, per tallar un contracop, va tornar a donar aire al Conquero, que es posava a només dos punts (72-74). Però faltava el triple decisiu de la base de l'Uni. I Jordana el va anotar a cinquanta segons per acabar. Partit acabat i diumenge tothom a Fontajau.