Jordi Cruyff va expressar ahir un emotiu adéu del seu pare, Johan Cruyff, mort dijous passat als 68 anys, i va reconèixer que la seva família, que inicialment volia preservar la intimitat del dol, finalment va acceptar que se li fes un homenatge al Camp Nou «perquè hem entès que Johan no és només nostre, sinó de tothom».

Precisament a la sala de premsa del Camp Nou, el fill de Johan Cruyff va voler retre-li l'últim homenatge a les 14:00 hores, amb el 14 sempre present, del que va ser un dels millors jugadors de la història del futbol. , Jordi Cruyff, amb vestit i camisa negres, es va asseure en una cadira, i flanquejat per les banderes del Barça i Catalunya, i per una imatge del seu pare, a més per la mirada còmplice del seu excunyat Mariano Angoy i de qui fou amic de Johan al Barça dels setanta, José Manuel Asensi, va donar les gràcies a tothom, a l'afició, al Barça, a l'hospital que el va atendre (Teknon), al metge (Tramullas) i a la seva fundació, entre d'altres. «La meva mare, les meves germanes, tot hem vist grans mostres d'afecte i de respecte, i malgrat que el meu pare va voler que tot fos privat, amb quinze persones, hem entès que en Johan no és només nostre, sinó que és una mica de tots. Ens hem obert una mica més», va dir el fill de Cruyff.

«Volem agrair al doctor Tramullas i al seu equip el seu treball excepcional i estem molt contents amb el seu comportament», va afegir Jordi Cruyff, a la vegada que va estendre aquest agraïment al centre Teknon «perquè han estat discrets i afectuosos», i a les infermeres «per ser positives amb el meu pare». Jordi Cruyff va donar les gràcies als mitjans de comunicació «per respectar» la privacitat des que es va saber a l'octubre que Cruyff patia càncer.

El també exfutbolista va tenir paraules de reconeixement per al Barcelona, per haver impulsat l'espai memorial amb l'aprovació de la família i per haver cedit les instal·lacions. «Amb el Barça hi ha hagut sintonia i complicitat, i respecte mutu», va assenyalar. Jordi Cruyff va voler subratllar que entre el Barcelona i el seu pare «sí que hi va haver una abraçada final», en referència a l'acord a què va arribar el club, ja amb Josep Maria Bartomeu a la presidència, per signar un acord entre fundacions, abans de les passades eleccions. «Qui coneix el meu pare sap que l'ullet dret ha estat la seva fundació, i els nens als quals ha dedicat energia», va rememorar, sobre la fundació que va posar en marxa Johan Cruyff per ajudar nens amb problemes, i a la qual es va sumar recentment el Barcelona. Per a Jordi, «aquesta va ser la seva última firma estant viu, i va ser de les més especials», i va garantir que per a orgull del seu fundador «hi seguirem treballant».

«Ell estava orgullós d'aquesta firma. És el que li va donar pau. Va arribar tard, però just a temps aquella abraçada», va concloure Jordi Cruyff, que va expressar la seva sorpresa per la ressonància que l'adéu del seu pare ha tingut a tot el món, encara que creu que totes aquestes mostres han arribat «quan ell ja no hi era». Finalment, Jordi Cryff va donar les gràcies al Barça, a l'Ajax i a la selecció taronja, dels Països Baixos, ??-«els seus grans amors futbolístics»-- i va recordar que la relació del seu pare amb els directius era tibant, tot al contrari «amb els aficionats i amb la gent del club, davant els quals era accessible i comprensible, i era a aquestes persones a les que més estimava». Després de les paraules de Jordi Cruyff, la família és va reunir amb un nombrós grup d'exjugadors i amics.