Superats els partits de seleccions (triomfs d'Argentina i Xile, i empat in extremis del Brasil la passada matinada), la Lliga escalfa motors pel clàssic de dissabte. Luis Enrique espera poder treballar amb tota la plantilla a partir d'avui. Mentretant, ahir, Andrés Iniesta, va comparèixer per analitzar la prèvia del Barça-Madrid i va subratllar que «a partir d'ara queda el més bonic i difícil, i tots els detalls compten».

El jugador barcelonista no percep en l'ambient blaugrana un clima d'eufòria davant l'arribada del clàssic. Iniesta, baixa amb la selecció espanyola en els dos últims amistosos i també absent en el partit contra el Vila-real (2-2), va explicar que es troba millor «dins del procés de les molèsties que vaig tenir en el partit contra l'Arsenal», que el van obligar a demanar el canvi.

«Si tot segueix normal en aquests dos dies, espero estar a disposició», va destacar el futbolista manxec, que no creu que aquesta temporada s'estigui dosificant, encara que va admetre que hi ha una mica de tot, fins i tot les decisions de Luis Enrique d'alinear-lo o no. «El que sí que és cert és que durant la temporada, en línies general, m'he trobat molt bé. És una de les temporades que més estic gaudint. No sé quin percentatge de partits he jugat respecte d'altres anys, el que sí que m'agrada és jugar els partits, però sóc conscient que és difícil», va afegir.

Iniesta espera que el Barcelona pugui signar una victòria contra el Reial Madrid per acostar-se més al títol de Lliga, i de pas que això pugui servir per homenatjar Johan Cruyff, que va morir el dijous 24 de març als 68 anys, encara que el capità va informar que quan estigui el grup complet (això passarà en l'entrenament d'aquesta tarda) es parlarà de fer alguna cosa especial en memòria del malaguanyat ídol barcelonista.

De com el Barcelona afrontarà el partit contra el Madrid, Iniesta va fugir de la idea que els seus companys s'acomodin pels deu punts d'avantatge que els separen. «Aquests partits són diferents i és igual com hi arriben els equips. A tots ens agrada guanyar el màxim rival, i que quedi poca lliga i que puguem fer un pas més. Nosaltres ho mirem així: si guanyem, quedarà un partit menys. No ens prenem aquest partit com una final, encara que és una més de les que ens queden», va advertir.

Del Madrid, Iniesta en va subratllar que sempre el veu «perillós i potent», i que si el Barcelona no fa les coses que sap fer «ens ho passarem malament, perquè tenen jugadors que ens poden complicar el partit». Tampoc creu que existeixi un ambient de revenja pel 0-4 de l'anada, ni que el barcelonisme visqui en un estat d'eufòria per repetir aquell marcador.

L'entrenador del Barça, Luis Enrique Martínez, espera amb ansietat que arribi aquesta tarda, quan podrà comptar amb tots els seus jugadors i programar ja un entrenament amb el grup al complet, davant el decisiu partit que el Barcelona jugarà dissabte al Camp Nou contra el Madrid.

Una jornada més, el camp d'entrenament va quedar orfe ahir de la majoria dels internacionals, ja que Messi, Mascherano, Alves i Suárez havien jugat amb les seves seleccions a la matinada i, a més, Luis Enrique havia donat un dia de descans als internacionals espanyols.

El Barcelona ha programat un entrenament a la Ciutat Esportiva per avui a les 18.00 hores, quan l'entrenador espera ja comptar amb tots els seus jugadors per preparar el clàssic que pot trencar definitivament la lliga.