Tres mesos després de marxar a Tanzània (Àfrica) amb la seva parella per participar en un projecte de voluntariat, l'extrem del Bordils Marc Combis, torna a casa per donar un cop de mà a l'equip en les últimes sis jornades de lliga, amb l'objectiu de certificar quan més aviat millor la permanència per tercera temporada consecutiva a Divisió d'Honor Plata.

Fa poques hores que ha aterrat a Barcelona després de tres mesos a l'Àfrica. Com ha anat l'experiència?

Molt bé! Ha estat una gran experiència. He tornat molt content, amb molta confiança. Amb més vitalitat i valorant el què tenim aquí (paisatge, electricitat, accés a l'aigua, una dieta adequada, accés gratuït a salut i educació pública...). A més a més , he après moltes coses de la gent d'allà. Una de les coses que destacaria és el fet que aquí la gent fa molts plans de futur i en canvi, allà viuen molt el dia a dia. Viuen el present.

Durant aquest temps deu haver seguit el dia a dia dels seus companys...

I tant! Vaig aconseguir trobar Internet -cosa complicada- i d'aquesta manera cada dia que jugàvem em connectava per seguir el partit per la jornada virtual de la Federació. A més, per WhatsApp, la resta de companys em mantenien informat en tot moment.

Quan es posa en contacte amb Pau Campos per explicar-li que torna a Catalunya i que té la intenció de tornar a jugar?

Més o menys deu fer cosa d'un mes que li vaig dir que tornava. Ell em va preguntar si estava disposat a tornar a l'equip, i evidentment la resposta va ser afirmativa. A més a més, coincideix amb l'aturada de gairebé un mes, i això em permetrà fer un treball físic extra, entrar de nou en dinàmica d'entrenaments, i posar-me, espero, al mateix nivell que la resta de companys. En Pau em va dir que si en tenia ganes i em sentia amb forces per tornar a jugar que estava segur que els podria donar un cop de mà. Realment estic molt motivat per jugar i sobretot per ajudar a la resta de companys a certificar al més aviat possible la permanència.

El dia que va marxar tenia clar que tornaria just després de Setmana Santa per tornar a vestir-se de curt i jugar les últimes sis jornades de lliga?

Quan vaig marxar ja tenia clar que quan tornés quedarien sis partits. Sincerament, en aquell moment no em vaig plantejar si quan tornés tindria ganes de jugar. Vaig deixar-ho en interrogant, en funció de com anés l'experiència, de com tingués les forces ... Ara sóc aquí amb les piles carregades per ajudar en tot allò que estigui a les meves mans.

Quan es reincorporarà a la dinàmica d'equip?

Demà mateix -avui pel lector. Avui -ahir- hauria estat una mica precipitat, perquè hem aterrat aquest matí, després d'estar tota la nit volant. A més a més, ha estat un dia força mogut.

Com veu la permanència. Creu que és a tocar?

No hi ha res fet. Ja ho vaig dir abans de marxar que era optimista. Per Nadal es va fer una bona feina i això es va traduir amb bons resultats en els primers partits de l'any. Ara ens falta certificar-ho. Ho tenim molt a tocar.

Campos ha assegurat que pot ser un gran reforç per aquest últim tram de temporada sempre que arribi bé físicament. Per tant, la pregunta és obligada. Com arriba? S'ha pogut entrenar a Tanzània?

Arribo bé. Allà és complicat trobar hores. A més a més, hem estat en una zona on hi ha un clima càlid-humit, i per tant, es fa difícil fer esport. De totes maneres, cap a les set del vespre el clima feia un canvi, i era quan aprofitava per anar a córrer. Durant aquests tres mesos he anat a córrer cada dia per mantenir-me actiu. Ara és evident que haig d'aprofitar aquestes tres setmanes que falten abans que la competició es torni a reprendre per recuperar el to muscular i el ritme d'entrenaments i així intentar estar al mateix nivell que els meus companys.