Al final va caure del costat blaugrana, però podria haver estat per al del Madrid. Els penals van decidir un partit boig després d'un empat a dos al final del temps reglamentari. Un duel d'alevins, d'un nivell professional. La d'ahir va ser una de les finals més emocionants que s'han disputat en el torneig Vila de Peralada. Tant, que es va acabar decidint als penals, després d'un increïble final. I és que a cinc minuts per acabar el partit decisiu, el Madrid guanyava 0-1. En només 5 minuts es van marcar tres gols. Primer empatava el Barça, el Madrid semblava que sentenciava a l'últim instant, tot i que sense mig del camp les ocasions es repetien i les defenses feien el que podien per evitar les ocasions rivals. Quan ja es donava per fet que el Madrid acabaria emportant-se el torneig, una falta en el darrer instant el Barça aconseguia empatar el partit i forçar una tanda de penals, que encara feia més èpica la jornada. Tant era qui fos el guanyador, i és que tant uns, per haver-ho tingut a tocar, com els altres, per la fe demostrada fins l'últim moment, es van fer mereixedors de la victòria final.

Però amb el partit acabat es notava que el cop per als madrilenys era dur. Es veien tan a prop de la victòria que, de cop, se'ls va fer petita la porteria i van acabar caient contra un Barça més efectiu. És habitual que quan un equip ve amb embrenzida, després d'haver aixecat una final que tenia perduda de cop acabi emportant-se el títol. I així va ser. Els penals van acabar 3 a 1 a favor dels blaugrana, que recuperaven una corona que van perdre l'any passat tot i que també van arribar a la final.

Un Barça dominador

La d'ahir va ser una de les finals més ajustades de les dotze edicions del Torneig Vila de Peralada per alevins. I la final va servir per coronar el Barça com a dominador total i absolut del torneig. Amb la d'ahir ja són 8 les edicions que ha guanyat el Barça de 12 que s'han disputat, fet que demostra el bon moment pel qual passa el futbol base blaugrana i el treball que s'està fent amb aquests jugadors, que malgrat que passen els anys revaliden victòries.

La classificació es va tancar amb el Reial Madrid com a subcampió, tercer va quedar l'Inter de Mèxic, quart va ser el Sant Gabriel, cinquè el Vila-real, que va imposar-se al Peralada pel cinquè lloc i va relegar els amfitrions a la setena posició just per davant de l'Escala i darrere de l'Athletic de Bilbao. Un Peralada que es va mostrar molt combatiu i que en la fase de grups va empatar a un gol contra el Reial Madrid. Els gironins, entrenats per l'extècnic del Girona i del Tenerife Raül Agné, van donar una molt bona imatge davant la seva afició. Per la seva banda, l'Escala va acabar últim.