El colombià Nairo Quintana, del Movistar, s'ha adjudicat la 96a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que va finalitzar ahir amb una darrera etapa amb final a la ciutat de Barcelona, per davant de l'espanyol Alberto Contador (Tinkoff), segon classificat a la general, en una etapa de 136 quilòmetres que va viure els seus últims quilòmetres a la muntanya de Montjuïc i en la que es va coronar amb la victòria el rus Alexei Tcatèvitx (Katusha).

No hi va haver cap mena de sorpresa en el darrer capítol de la competició i Quintana va fer valer el seu avantatge de 7 segons respecte al madrileny, mentre que l'irlandès establert a Girona Dan Martin (Etixx-Quick Step) va acabar tercer en la general, a 17 segons del líder.

El colombià va controlar els múltiples atacs dels seus rivals en els 136 quilòmetres d'una última etapa marcada per les vuit voltes que el pilot va haver de recórrer pel circuit a la muntanya olímpica. L'última jornada va tenir com a vencedor al rus Aleksei Tcatèvitx, que es va adjudicar l'última etapa després de superar a l'esprint a l'eslovè Primoz Roglic (Team Lotto), el seu company d'escapada.