Jordi Garcia, del Fasttriatlon CN Montjuïc, es va convertir ahir en el guanyador de la tercera edició del Duatló Girona-Manter, una prova organitzada pel Club Triatló Girona Costa Brava que va reunir gairebé mig miler de participants entre totes les seves categories i que va recórrer no només alguns dels carrers de la ciutat, sinó també alguns dels paratges de la Vall del Llémena. Garcia, amb un temps final de 56:13, va ser el més ràpid per davant de Jordi Relats (Club Triatló Granollers) i Albert Parreño (Fasttriatlon CN Montjuïc) en completar a peu i al damunt de la bicicleta d'un circuit força exigent.

A la categoria femenina, la victòria va ser per a Sara Loehr, de l'Associació Esportiva Rockets, que va aturar el cronòmetre en 1:04:27. La va seguir de ben a prop Anna Flaquer (Fasttriatlon CN Montjuïc) i Anna Noguera (CA Igualada), les dues següents classificades.

Pel que fa als equips, el Prat Triatló 1994 va dominar la categoria masculina, seguit del Fasttriatlon CN Montjuïc, segon, i del Club Triatló Granollers, tercer. En fèmines, va ser el Fasttriatlon CN Montjuïc el dominador absolut, per davant del Prat Triatló 1994 i del Club Triatló Granollers.

La gran novetat d'aquesta tercera edició va ser la celebració d'una prova infantil, que va comptar amb un centenar de participants d'edats compreses entre els 6 i els 14 anys. Fins als 10 anys, els corredors van completar un recorregut de 3,3 quilòmetres, que s'ampliava fins els 4,8 per als nens i nenes d'11 a 14 anys.

Oliveras, baixa d'última hora

Era la principal atracció de la prova, però finalment Nan Oliveras es va convertir en la baixa més sensible del Duatló. El garrotxí, que fa no massa dies havia disputat una prova de la Copa del Món de Triatló a Austràlia i el mateix que va apuntar-se la victòria en l'edició de l'any passat a Girona, va haver d'avisar a darrera hora que causava baixa per culpa d'una indisposició. Uns dies abans, en la presentació, havia declarat tenir "moltes ganes" de competir en una prova de la que en guardava "bons records". Al final, però, no va poder ser.