Si el davanter del Barça Luis Suárez s'arriba a imaginar com hauria volgut que fos la seva reaparició amb la selecció de l'Uruguai, segurament hauria calcat un guió com el que es va produir en l'enfrontament que el seu país va disputar contra la temible Brasil de Neymar, Douglas Costa i companyia. Suárez va marcar el gol que, d'una banda, acostava encara més la selecció uruguaia a assegurar-se la presència al Mundial de Rússia de 2018, malgrat que encara queden molts partits. El gol que el "charrúa" va marcar als dos minuts de la segona partigualava un partit que s'havia posat coll amunt per a l'Uruguai i el reconciliava definitivament amb la seva afició, 640 dies després que la mossegada més famosa el deixés fora de la selecció, sancionat per la FIFA.

Suárez s'ha tret l'espina i ja torna a gaudir amb la samarreta "celeste" fent parella atacant amb Cavani. Una parella demolidora i que els uruguaians també han trobat a faltar i que es presenta com una de les més temibles de l'Amèrica del Sud, tal com es va veure en un partit en què l'equip uruguaià va encarrilar la seva classificació per al proper mundial i ho va fer tot i començar perdent després d'un inici fulgurant dels brasilers que es van avançar 2-0 amb gols de Douglas Costa i Renato Augusto, que semblaven posar molt ben encarat el partit per a l'equip groc. Però tot va canviar a partir de la mitja hora, quan els homes del veterà seleccionador Óscar ??Wa?s?hington Tabárez es van posar a funcionar. Un gran gol de Cavani a la mitja hora de joc va retallar distàncies. Es veia a venir l'empat dels "celestes" i va acabar arribant gràcies a Suárez, que va tornar a demostrar un olfacte golejador propi d'un home d'àrea, en una acció típica del davanter blaugrana agafant l'esquena del defensa i creuant la pilota davant la sortida del porter. Un gol que Suárez va voler dedicar al desaparegut Walter Ferreira, fisioterapeuta de la selecció d'Uruguai i a qui Suárez considera responsable d'haver-lo recuperat a temps per disputar el Mundial de Brasil. El davanter blaugrana va treure una samarreta en honor seu i la va ensenyar al públic.

Suárez podria haver marcat un altre gol però Allisson, el porter brasiler, va treure una rematada a boca de canó del davanter blaugrana. Tot i això, l'Uruguai celebra la seva arribada després de la sanció.

Record per a Johan Cruyff

La mort de Cruyff ha fet reaccionar tot el món del futbol. També ho ha fet el davanter uruguaià del Barça, Luis Suárez, que s'ha expressat a través de les xarxes socials. Suárez, que va compartir equip amb ?Cruyff, l'Ajax, ha agraït la seva aportació "al futbol, a l'Ajax i al Barça", coincidint amb molta gent que reconixien el mestratge de Cruyff i la revolució que va significar per al futbol en general i per al Barça, Holanda i l'Ajax en particular.

En un tuit emotiu, el blaugrana deixava un missatge cap a l'holandès en què deia "moltes gràcies per tot el que vas donar al futbol, a l'Ajax i al Barça. DEP, Johan". Un missatge al seu compte de Twitter que ha acompanyat amb una foto en la qual es veu tant el mític atacant com el propi davanter uruguaià amb l'elàstica de l'Ajax. Suárez, com la majoria de jugadors blaugranes, han recordat Cruyff des del lloc on estan concentrats amb les seves seleccions. Neymar en una roda de premsa expressava la seva tristesa per la mort de l'holandès, i qui també va voler recordar-lo va ser el tercer component del trident, Leo Messi, que, com tothom, reconeixia la molta feina feta per Cruyff tant com a jugador però sobretot com a entrenador.