«Continuem pensant que el repte és omplir Montilivi però per ser la primera vegada, dur-hi uns 7.500 espectadors ho donem per bo». Són paraules d'ahir a la tarda del director del MIC, Juanjo Rovira, satisfet per com havia arrencat la setzena edició del torneig a l'estadi del Girona. Hi havia la incògnita de saber quina resposta hi hauria en el debut de la capital i, vist l'ambient de gala que presentava ahir la instal·lació, l'exàmen es va superar amb nota. Diumenge que ve, amb la disputa de les finals, la ciutat tindrà una nova oportunitat per acostar-se a un dels tornejos de futbol base més potents del món, sinó el que més. Abans de la inauguració el Palamós juvenil va perdre contra el Vila-real (4-0) i a continuació de la cerimònia, el Girona va empatar amb el Barça. El tècnic del Tottenham, Mauricio Pochettino, segon classificat de la Premier, va ser la gran estrella de la matinal fent el servei d'honor del segon partit i fent-se un book de fotos amb els equips base de l'Espanyol presents al camp.

Per la gespa de Montilivi hi van desfilar, entre un partit i l'altre, a ritme de la batucada de Papaya, representants dels 253 equips de 40 països dels 5 continents que participen aquest any al MIC. Un espectacle de banderes va precedir la presència de les autoritats al mig del camp, encapçalades per la regidora d'Educació i d'Esports de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs; el vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el representant de la Secretaria General de l'Esport a Girona, Josep Pujols, i el president del MIC, David Bellver. Abans dels parlaments es va guardar un minut de silenci per les víctimes dels atemptats de Brussel·les i també per les de l'accident de diumenge a Freginals.

Dels resultats de la primera jornada se'n poden destacar, en categoria juvenil, els triomfs del Lloret contra l'Okayana Sakuyo (0-4) i del Llagostera contra el Sakuyo (0-3), i els empats del Cellera contra el Caribbean i de l'Hostalric davant del Central Los Angeles, tots dos per 1-1. En cadets, l'Olot va igualar sense gols contra l'Aspire, el Fornells va caure (0-4) contra el Celtic, el Cristinenc es va veure superat pel Torrelevante (3-0) i el Barça va golejar l'EF Sant Feliu (9-0), entre d'altres marcadors. L'empat del Girona infantil contra els blaugranes va ser de les notes destacades de la jornada a infantil. En aleví futbol 11, els gironins van tombar l'USA Soccer (2-0), el Fornells va caure davant de l'Stoke City (5-0) i l'Escala va ser golejat pel Madrid (0-9). En aleví futbol 7 el Gimnastic Manresa, el Tottenham, el Southampton i el Mercantil van sumar triomfs molt amplis.

Les competicions continuen avui, amb la segona jornada de la fase de grups. Palafrugell serà l'escenari, al matí, de la jornada internacional, amb la presència d'equips com l'Inter, el Barça, el Manchester City, l'Espanyol, el Porto, l'USA Soccer Stars, l'ISL Futbol, el Bentleigh Greens i el club local. El torneig ha ampliat aquest any el nombre de seus i passa de les 20 que hi havia fins ara a 22. Girona i Fornells de la Selva s'incorporen a una llista que també integren Begur, La Bisbal d'Empordà, Calonge, Cassà de la Selva, L'Escala, L'Estartit, Hostalric, Llagostera, Lloret de Mar, Mont-ras, Palafrugell, Palamós, Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d'Aro, Sils, Torroella de Montgrí, Tossa de Mar i Vidreres.

A partir de demà, en funció dels seus resultats a la fase de grups, els equips passaran a la fase final o a la de consolació. L'estadi de Montilivi serà l'escenari de les de diumenge, per les quals ja es poden sol·licitar les invitacions, gratuïtes, a travès del web micfootball.com.