A la ciutat de Girona i rodalies ja es respira bàsquet de base per tots els costats: aquest matí a partir de les 9, s'iniciarà la tercera edició del torneig internacional Costa Brava 2016, aquesta vegada, amb la participació d'uns 70 ?equips, amb un total de 950 jugadors i uns 100 responsables tècnics mobilitzats, que estaran repartits en cada una de les 6 categories. Ahir es van disputar les prèvies, en les quals en va sortir com a vencedor el Sassari italià.

La qualitat dels clubs que formen part d'aquesta edició ha augmentat respecte de les dues primeres, ja que aquest Girona i les altres seus del torneig podran gaudir d'equips com el Barça i el Madrid (de segon any tots dos), l'Ulm i el Gotha alemanys, o altres equips de base de clubs que militen a la lliga ACB. Tot aquests conjunts, s'ajuntaran amb altres equips catalans i gironins per compondre els grups del torneig.

Aquest any, igual com en els dos anteriors, no només es jugaran els partits a Girona, sinó que localitats properes a la capital també seran seus. Quart, Bescanó, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis o Fornells, se sumaran a les dues pistes de Fontajau i al pavelló de Montfalgars per gaudir del millor bàsquet de base.

Categories i equips

El torneig té sis categories. Tres de masculines i tres de femenines. Pel que fa a la cadet masculina, els partits es jugaran a tres pavellons diferents. Els quatre caps de sèrie disputaran els seus partits a la pista central de Fontajau, mentre que els altres partits es repartiran entre la pista annnexa d'aquesta instal·lació i el pavelló de Montfalgars. Els equips estaran repartits en quatre grups. Els caps de sèrie seran FC?Barcelona, Reial Madrid i els alemanys Ulm i Gotha. La resta d'equips seran CB Amsterdam, Pineda, Lliçà d'Amunt A, CBA?Canàrias, San Ignacio Pamplona, Sant Lluís Menorca A i B, Fundación 5+11 (Baskonia), Boscos Menorca, Valladolid, Sassari italià i Mañanet Molins.

A infantil masculí, els partits es jugaran entre Sant Julià de Ramis i Sant Gregori, els caps de sèrie seran Reial Madrid, Arvydas Sabonis, Fundación 5+11 A i CB?Amsterdam. També repartits en quatre grups, la resta seran Canaries, Lliçà d'Amunt, Igualada, Valladolid, Mañanet Molins, Boscos, Sassari, CESET, 7 Palmas, Sant Joan Despí, Fundación 5+11 B i Sant Lluís

La competició mini masculina, distribuïda en dos grups, es jugarà a Salt. Gran Canària i Fundación 5+11 seran els caps de sèrie i també hi prendran part Valladolid, Sassari, Minguella, CEB?Girona, Iberostar Canàrias, Igualada, Boscos i CESET.

En cadet femení, els partits es jugaran a Fornells de la Selva i també els esquips es distribuiran en dos grups. Les participants seran San Ignacio Pamplona, Viu Basquet Mallorca, Cassanenc, Tabirako (basc), Sant Josep Obrer Mallorca, UniGEiEG i Sant LLuís.

En infantil femení hi haurà un sol grup i es jugarà a Quart. Hi participaran Viu Bàsquet, Sant Josep Obrer, UniGEiEG, Boscos, Sant Lluís i Fornells. El mini femení es jugarà a Fornells i hi prendran part Sant Lluís, Bescanó, GEiEG, CESET, Sant Lluís B i el Cassanenc.

Les categories, amb diversos grups, disputaran la primera fase entre avui i demà al matí. Divendres a la tarda es jugarien els encreuaments i dissabte el matí les grans finals. Pel que fa a les categories amb només un grup, es jugarà una lliga regular de tots contra tots i el primer classificat serà el campió.