Companys a la davantera del Barcelona, ??però rivals la matinada de divendres a dissabte que ve (01.45) a l'eliminatòria sud-americana per al Mundial de Futbol de Rússia de 2018, Neymar i Luis Suárez acapararan els focus en el duel entre el Brasil i l'Uruguai, que es jugarà a Recife.

Tots dos conformen, juntament amb Leo Messi, el trident d'atac de moda del futbol europeu i comparteixen una gran amistat que els ha portat, fins i tot, a apostar una hamburguesa en funció del resultat d'aquest divendres, segons va comentar dimarts el davanter uruguaià. No obstant això, tot i ser els indubtables referents del Brasil i l'Uruguai i de viure un moment d'èxtasi al Barcelona, ??els dos davanters estan en deute amb les seves seleccions, en una situació que va més enllà del pla futbolístic i passa per la seqüela de les sancions que van patir i van minvar el rendiment dels seus equips.

Amb 21 gols anotats fins al moment a la Lliga espanyola, Neymar travessa un moment dolç al Barcelona, ??però que encara no l'ha acaba de traslladar a la selecció brasilera. L'astre de la canarinha fa temps que va rebre l'atribut de líder en una selecció que, amb set punts, ocupa la tercera plaça, després de vèncer a Veneçuela i Perú, empatar amb l'Argentina i perdre amb Xile al llarg de les primeres quatre cites de l'eliminatòria. Neymar va protagonitzar una de les grans polèmiques de la Copa Amèrica 2015 en ser expulsat davant Colòmbia com a conseqüència dels incidents que es van produir al final del partit, amb empentes i insults inclosos. Quatre partits de suspensió per al davanter i l'eliminació de la selecció brasilera en quarts de final van ser les principals conseqüències d'allò.

Tampoc està exempt de polèmiquesSuárez, que precisament tornarà a jugar demà amb Uruguai després de complir una sanció per mossegar Giorgio Chiellini durant al Brasil 2014. Passats 21 mesos des d'aquell incident, Suárez tornarà a ser el líder indiscutible d'una selecció uruguaiana que, amb nou punts, marxa segona, just per sobre del seu proper rival.

Luis Suárez es troba en el millor moment de la seva carrera i és segon a la taula de golejadors de la Lliga, amb 26 dianes, només per darrere de Cristiano Ronaldo. La seva absència del combinat nacional durant aquests gairebé dos anys ha coincidit amb els resultats més decebedors de l'Uruguai.