El món del futbol no ha trigat a expressar-se a través de les xarxes socials per expressar la seva consternació per la mort d'un dels més grans genis de la història, Johan Cruyff.

Jugadors, entrenadors, institucions, companys, rivals, tots coincideixen a exalçar la figura de l'exjugador i l'extècnic de clubs com Ajax i Barcelona, entre d'altres, com a gran mite revolucionari del futbol que va abanderar la 'Taronja Mecànica' d'Holanda.

El capità del FC Barcelona, Andrés Iniesta, ha expressat el seu pesar per la mort avui de Johan Cruyff, i ha emfatitzat que és un dia "molt trist per tot el que ha significat".

"Pel que ha significat i pel que significa. És una gran pèrdua per a tots nosaltres, i especialment per a la seva gent", ha apuntat el representant barcelonista, que s'ha quedat a Barcelona per uns problemes físics que l'han deixat sense jugar els dos amistosos amb la selecció espanyola.

"Dia molt trist per al Barça i el futbol mundial. Em quedo amb la influència que ha tingut", ha afegit Andrés Iniesta.

A través de Twitter, Gerard Piqué també s'ha referit a la mort de Cruyff.

Mentre tots els clubs han enviat també el seu condol a la família de Cruyff, els jugadors de la selecció espanyola han rebut la notícia des de la concentració a Itàlia, on aquest dijous l'equip nacional s'enfrontarà al conjunt 'azzurro'.

Cruyff estava per damunt de colors i rivalitats. Per exemple, els madridistes no han dubtat a expressar el seu dolor per la seva pèrdua. Sergio Ramos, capità del conjunt blanc, afirma: "Adéu a una de les llegendes de la història del futbol. Jugador i entrenador avançat a la seva època. DEP Johan Cruyff".

Álvaro Arbeloa, defensa del Reial Madrid, comenta que "algú que va ser tan gran i va fer molt millor el teu enemic només pot rebre honors. Descansa en pau, geni".

Iker Casillas, capità de la selecció espanyola actualment al Porto i exjugador del Reial Madrid, assenyala "notícia trista per al món del futbol. El meu condol per a la seva família i amics. D.E.P Johan Cruyff".

Alfonso Pérez Muñoz, exjugador de Reial Madrid i Barcelona, entre d'altres equips, envia el seu "més sentit condol per a tota la família de Johan Cruyff, ens deixa un dels grans del futbol, D.E.P".

Altres exjugadors també van expressar el seu pesar. L'exseleccionador nacional sub'21 i exjugador de l'Athletic Andoni Goikoetxea explica que va tenir "la fortuna de gaudir amb el seu futbol. El millor del món dels 70. Descansa en Pau".