El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha subratllat que és un "dia trist" per la mort de Johan Cruyff, i que el club blaugrana "no s'entendria" sense el pas del neerlandès pel vestidor barcelonista.

"Avui és un dia molt trist per al món del futbol. Cruyff ha estat una de les grans llegendes com a entrenador i com a jugador", ha assenyalat en unes declaracions als mitjans del club català.

Bartomeu ha dit que se li han de donar les gràcies a Cruyff, que amb la seva arribada al Barcelona els va portar "la modernitat", a més de subratllar que va aportar una altra filosofia.

Per al president del Barça, Cruyff "va ser un mestre" i ha sentenciat que la història del Barça "no s'entendria sense la figura de Johan".

D'una altra banda, el Barcelona s'ha posat en contacte amb la família de Cruyff, i al marge de la privacitat que s'imposarà en el comiat de l'extècnic blaugrana, demà al Camp Nou s'habilitarà un espai memorial "perquè tots els barcelonistes del món es puguin acostar per rendir-li un homenatge", ha assenyalat Bartomeu.

En aquest sentit, després de la mort del també extècnic Tito Vilanova, el Camp Nou es va convertir en un lloc de pelegrinatge de milers de culers que li van donar l'últim adéu