Una temporada en quaranta minuts. El partit d'aquesta tarda a la pista del Mann Filter de Saragossa (19.00) decidirà, en gran mesura, el regust que acabi deixant un any històric en el qual l'Spar Citylift Girona s'ha estrenat a l'Eurolliga defensant el títol de Lliga aconseguit ara fa just onze mesos. Una victòria per més de cinc punts, la diferència per la qual va guanyar l'equip aragonès a la primera volta a Fontajau, permetria a l'Uni acabar la lliga regular en tercera posició i encarar amb la mirada alegre les semifinals contra un Conquero que continua dessagnant-se lentament, ferit pels seus greus problemes econòmics. Una victòria per menys de sis punts obriria la porta del play-off a l'equip de Xavi Fernández, però amb la necessitat de guanyar dissabte el Perfumerías Avenida per no acabar la lliga quartes i trobar-se l'equip que ara entrena Miguel Ángel Ortega abans de la final. I, per als més pessimistes, una derrota avui a la pista del Mann Filter començaria a mostrar la imatge de l'estació final en el trajecte de l'Uni aquesta temporada, amb el Cadí manllevant-li, potser, el quart lloc i la plaça de play-off.

«És un partit decisiu, potser el més important de la temporada. Les sensacions són bones, però el rival també juga i el Mann Filter ve en bona dinàmica, de guanyar a la pista del Bembibre, està fent una gran temporada amb jugadores molt expertes com Gabi Ocete i, sobretot, Ferrari, que, si tens un descuit, et poden matar», explica Xavi Fernández, que en les dues últimes setmanes, aprofitant que l'Uni tenia partits contra dos rivals poc exigents (Añares i Gran Canària), ha estat treballant per integrar Ify Ibekwe en un equip que ha recuperat un bàsquet més semblant al que feia la temporada passada allunyant-se del joc de recuperació i contracop que imposava Miguel Ángel Ortega.

Al davant, l'Spar Citylift Girona tindrà un Mann Filter que sense la pressió d'haver de jugar Eurolliga i a l'ombra dels grans resultats del Conquero, ha fet una temporada més que notable, que avui pot certificar amb la seva classificació per al play off. La base mallorquina Gabi Ocete i l'escorta uruguaiana Paola Ferrari, una anotadora molt contrastada a Lliga Femenina que algun estiu ha arribat a estar molt i molt a prop de fitxar per l'Uni, són les dues peces clau d'un Mann Filter que, aprofitant el desmembrament del Conquero, ha guanyat força interior amb la veterana catalana Lucy Pascua, que comparteix la pintura. Amb més de divuit punts per partit, Paola Ferrari és la màxima anotadora de la Lliga en el seu primer any a Saragossa, on va arribar aquest estiu procedent del Perfumerías Avenida, amb qui va perdre l'any passat la Lliga a Fontajau. Victor Lapeña sol jugar alguns minuts amb una estructura de tres altes, amb la letona Liepkalne de tres, amb un cinc molt físic que li podria servir per plantar cara al nou amb Ibekwe sortint de la posició de tres per acabar les jugades prop de cistella.

«A banda d'Ocete i Ferrari, que és un valor segur pel que anota i pel que fa jugar les seves companyes, i del fitxatge de Pascua, tenen la recuperació de Zlatanova, que és un afegit per a elles en el joc interior», detalla un Xavi Fernández que espera «el pitjor escenari possible i l'ambient més fort, perquè els dos equips ens hi juguem amb l'objectiu d'assegurar-nos el play off». L'Uni viatja en autobús a primera hora del matí.