Els jugadors del KAS Eupen havien d'agafar un avió des de Brussel·les dimarts al matí per viatjar fins a Lloret de Mar (Selva). Són l'únic equip belga que participa en la 16a edició del torneig internacional de futbol base MIC. L'atemptat els va enxampar de ple i sis jugadors van viure en primera persona les explosions. Això els ha obligat a fer un trajecte de 15 hores en autobús per arribar fins a la Costa Brava. El director de futbol base, Ángel Gómez, reconeix que ho han passat malament però que jugar serà la millor medicina per als jugadors. "Sis nois estaven a dins quan hi va haver l'explosió i van veure coses que no haurien d'haver vist", assegura. Per fer-los costat, jugadors d'altres equips els han rebut a les portes de l'hotel amb aplaudiments i han guardat plegats un minut de silenci. Dels vint joves que havien de participar al torneig, només un no ha vingut perquè estava massa afectat.

Els jugadors del KAS Eupen han arribat a Lloret de Mar quan faltaven pocs minuts per la una de la tarda, després de 15 hores de viatge, i s'han trobat amb una rebuda que no s'esperaven. Alguns dels equips del torneig internacional de futbol base MIC els han dedicat un llarg aplaudiment tot just baixar de l'autobús i tot junts han guardat un minut de silenci en record de les víctimes als atemptats d'ahir a Brussel·les.

Sis jugadors del KAS Eupen, l'únic equip belga que participa al torneig en aquesta edició que comença avui, van viure els fets en primera persona perquè es trobaven a dins de l'aeroport en el moment de les dues explosions. "Van veure coses que no haurien d'haver vist, mutilacions i molta sang", ha relatat el director del futbol base d'aquest club, Ángel Gómez, que reconeixia que els joves han patit molt i que caldrà parlar-ho amb tots perquè ho puguin exterioritzar. La resta de l'equip, juntament amb familiars, es trobaven a fora de l'aeroport en el moment de les detonacions i també van quedar atrapats. Estaven a punt de pujar a l'avió que els havia de dur a Catalunya però el vol es va cancel·lar i finalment van haver de fer el viatge en autobús per arribar a temps.

Només un dels jugadors ha decidit no participar al MIC

Dels vint jugadors que hi havia previst que viatgessin, només un s'ha quedat a casa perquè estava massa afectat. Gómez ha assegurat que pensen molt amb ell i que és una llàstima que no hagi pogut venir perquè "tothom tenia moltes ganes de participar al torneig". També ha agraït als familiars dels joves haver-los deixat venir malgrat tot el que van viure. Alguns d'ells han acompanyat els jugadors fins a Lloret de Mar.

Pel que fa a la rebuda, Gómez ha reconegut que ho han viscut amb "molta emoció" i que els ha donat més força per seguir amb el futbol, "que és l'única veritat", ha afegit.

Alguns jugadors del futbol base del FC Barcelona han lliurat una placa als joves belgues en el moment de la benvinguda. Entre les autoritats que els han rebut, hi havia representants de l'Ajuntament, el Patronat de Turisme Costa Brava i la Diputació de Girona.

El director del futbol base del KAS Eupen i altres representants de l'equip han assistit al minut de silenci convocat per l'Ajuntament de Lloret de Mar davant del consistori poc després de la seva arribada.

El KAS Eupen de categoria cadet havia de jugar el seu primer partit a Llagostera contra el Real Laguna però el partit s'ha aplaçat fins a les vuit del vespre a Lloret de Mar.

Text