La Volta a Catalunya s'endinsa avui, en la seva segona etapa, en les comarques gironines. Després del pròleg d'ahir a Calella, que va servir per situar el francès Nacer Bouhanni (Cofidis) com a primer líder, avui els corredors arrencaran des de Mataró i tancaran un recorregut de gairebé 179 quilòmetres a l'avinguda Reis Catòlics d'Olot, als voltants de 3/4 de 5 de la tarda. Els corredors arribaran a la ciutat procedents de l'autovia A-26 i entraran pel Vial Nord de la N-260 fins al barri de l'Hostal del Sol, per continuar per la carretera de Sant Joan de les Abadesses fins a la meta. Per motius de seguretat, es tallarà el trànsit tot el recorregut mitja hora abans del pas dels ciclistes. L'avinguda Reis Catòlics i la carretera Sant Joan de les Abadesses estaran tancades totalment al trànsit de vehicles de les 9 del matí a les 8 del vespre.

Un dels punts destacats de l'etapa d'avui serà la pujada als Àngels, prevista pels voltants d'un quart de quatre de la tarda. El pilot haurà entrat a la província de Girona per Hostalric, provinent de Sant Celoini, poc abans de les dues del migdia i es dirigirà cap a Maçanet, Llagostera, Cassà, Llambilles i els Àngels. Els ciclistes baixaran per Sant Martí Vell, arribaran a Bordils, i d'allà enfilaran cap a Celrà, Porqueres, Banyoles, Argelaguer, Sant Jaume i Olot.

El francès Nacer Bouhanni (Cofidis) es va imposar ahir en la primera etapa i d'aquesta manera es va convertir en el primer líder de la Volta Ciclista a Catalunya. Els favorits per endur-se la ronda catalana no es van deixar sorprendre.

El velocista francès va guanyar per davant del britànic Ben Swift (Sky), en una etapa de 175 quilòmetre amb inici i final a Calella, que es va decidir en un esprint massiu.

Els favorits a la general, entre els quals destaquen Chris Froome (Sky), Alberto Contador (Tinkoff), Nairo Quintana (Movistar) i Richie Porte (BMC), van solucionar sense gaires problemes els nervis de la primera jornada d'impàs.