La Unió Excursionista Llançanenca organitza, aquest cap de setmana dies 26 i 27 de març, la 12a edició de la Marxa de Resistència 24 hores del Cap de Creus, una de les ultres més dures de la província. La prova constarà de tres recorreguts amb distàncies de 27 (mini), 60 (mitja) i 87 km (ultra) que tindran Llançà com a nucli principal.

Participar en la Marxa de Resistència 24 hores del Cap de Creus permetrà als caminadors fer el litoral de cap de Ras, conèixer algunes ermites de l’Albera, tocar el monestir de Sant Pere de Rodes, arribar fins al punt més alt del cap de Creus fent una carena espectacular, visualitzar cap Norfeu des de 500 metres, passar pels carrers de Cadaqués, deixar de costat la Casa Museu de Salvador Dalí, vorejar les cales del far del cap de Creus, creuar el Parc Natural de Cap de Creus i fer totes les cales i platges entre Llançà i el Port de la Selva en menys de 24 hores.

"La Marxa de Resistència 24 hores del Cap de Creus històricament va ser la pionera de la zona i s’ha mantingut. La prova llarga (87 km) és de les més dures de la província. No s’ha volgut alterar ni canviar mai la filosofia i hi poden participar caminadors, com era a l’inici, i corredors. És un reclam per Setmana Santa, solen venir força francesos", explica Marc Serradell, secretari del club llançanenc

Mig miler de participants

A l’edició anterior, hi van prendre part 600 participants i els vencedors van ser Paquito Martínez (87 km), Xavi Llamas (60 km) i Pere López (27 km).

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.