Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) ha exercit de campió i s'ha imposat amb autoritat al Gran Premi de Qatar de MotoGP que s'ha disputat, avui, diumenge, al circuit de Losail, per davant de l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP16) i del català Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V).

Jorge Lorenzo, que ja va guanyar l'última cursa de la temporada passada, iguala d'aquesta manera la fita esportiva de l'australià Casey Stoner (Ducati Desmosidici), guanyant l'última carrera de l'any anterior i la primera del següent.

El campió del món no ha fallat en el moment de la sortida, com tampoc el semàfor que tants problemes ha donat a la cursa de Moto2. A la seva roda s'ha col·locat l'italià Andrea Iannone (Ducati Desmosedici GP16), mentre que Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) i Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR) que sortien des de la primera línia s'han quedat una mica endarrerits.

Però poc li ha durat el liderat a Jorge Lorenzo ja que en el primer pas per la recta de meta les dues Ducati d'Andrea Iannone i Andrea Dovizioso literalment l'han humiliat en velocitat punta i llavors ha començat l'àrdua tasca per al campió del món de neutralitzar a les corbes els segons que perdia clarament en la llarga recta de Qatar.

Amb Iannone i Dovizioso al capdavant, Lorenzo s'ha enganxat a l'estela de les dues Ducati i Marc Márquez, que ha perdut molt de temps a la sortida, ha aconseguit avançar a Valentino Rossi, que ha sortit molt bé, en la segona volta per posar-se després del rebuf de Lorenzo

La selecció definitiva s'havia fet en tot just tres voltes amb aquests cinc pilots, mentre que en el segon grup s'ha format un sextet integrat exclusivament per espanyols i anglesos.

El segon pilot de l'esquadra Repsol Honda, Dani Pedrosa, ha encapçalat el mateix, en el qual també estaven Maverick Viñales, Cal Crutchlow (Honda RC 213 V), Héctor Barberá (Ducati Desmosedici GP14.2), Pol Espargaró (Yamaha YZR M 1) i el seu company d'equip Bradley Smith.

La primera baixa de consideració ha arribat tot just un parell de voltes després, en la sisena volta, quan Andrea Iannone ha anat per terra a l'intentar tornar l'avançament al seu company d'equip Andrea Dovizioso.

Dovizioso ha intentat aprofitar la velocitat punta de la seva Ducati però Jorge Lorenzo s'ha enganxat literalment a la seva moto i Márquez i Rossi s'han esforçat per no perdre el ritme.

A menys de cinc voltes per al final de la cursa Marc Márquez ha vist la seva oportunitat d'avançar a l'italià, que havia triat el compost de pneumàtic tou per darrere, mentre que el de Repsol Honda ha muntat l'intermedi.

Llavors, ha començat la caça de Jorge Lorenzo, que també ha decidit muntar el pneumàtic tou darrere, però de seguida s'ha vist que aquest objectiu havia de ser molt més complicat ja que en el seu vintè gir el campió del món en títol ha establert un nou rècord de volta ràpida al circuit de Losail en rodar en 1: 54.927 i portar el seu avantatge gairebé fins als dos segons (1,8).

Res ha impedit la victòria de Jorge Lorenzo, mentre que el pilot de Repsol Honda ha hagut de sucumbir davant la velocitat de la Ducati de Dovizioso, que li ha resultat inabastable, havent de donar per bona la tercera posició.