La primera ronda de la temporada al Campionat del Món de MotoGP 2016, celebrada aquest diumenge al Circuit Internacional de Losail, ha finalitzat amb la victòria de Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP). El pilot mallorquí pujava al capdamunt del podi acompanyat per Andrea Dovizioso (Ducati Team) i Marc Márquez (Repsol Honda Team).

Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP), Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) i Maverick Viñales (Team Suzuki Ecstar) els seguien a continuació, tancant la llista dels deu primers Pol Espargaró (Monster Yamaha Tech 3), Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3), Héctor Barberá (Avintia Racing) i Scott Redding (Octo Pramac Yakhnich).

A la sortida Lorenzo era el líder en el primer revolt, seguit per Andrea Iannone (Ducati Team), Dovizioso, Rossi, Márquez, Pedrosa i Viñales. Quan s'arribava al primer pas per línia de meta les Ducati imposaven la seva velocitat i Iannone i Dovizioso passaven a encapçalar la cursa amb Lorenzo tercer.

En aquestes primeres voltes es formava el grup de cap, compost pels pilots oficials de Ducati, els de Movistar Yamaha i Márquez a roda de Rossi. Després d'ells Pedrosa i Viñales intentaven arribar a l'estela dels cinc. Márquez donava compte de Rossi per rodar quart després Lorenzo.

A la sisena volta es produïa la caiguda de Iannone al revolt 13 després d'intercanviar diversos avançaments amb Dovizioso. Poc després li passava el mateix a Crutchlow al revolt 4. A continuació, Lorenzo superava Dovizioso per fer-se de nou amb el cap de carrera.

El primer grup continuava voltes després compost per Lorenzo, Dovizioso, Márquez i Rossi, però segons avançava la cursa Rossi començava a perdre terreny, encara que la seva posició no corria riscos aparents per estar Pedrosa quatre segons per darrere.

No obstant això, Rossi no es rendia i marcava una volta ràpida de carrera en la volta 15 que renovava les seves possibilitats de pujar al podi. Alhora, Lorenzo tirava amb tota la seva força i obria un mínim espai respecte a Dovizioso.

Amb només set voltes per completar la situació es mantenia, però en el seu intent d'escapar Lorenzo es feia amb el rècord de la pista amb un registre de 1'55.109. En aquests moments, amb Dovizioso segon i Márquez tercer, les possibilitats de podi de Rossi començaven a esfumar-se.

A tres voltes del final Márquez llançava el seu atac sobre Dovizioso i se situava segon, encara que a una mica més de mig segon de Lorenzo encara. Rossi també ho intentava tot per recuperar la roda de Dovizioso, mentre que Lorenzo marcava un 1'54.927 que rebaixava el seu propi rècord de minuts abans.

En l'última volta Dovizioso recuperava la segona plaça a Márquez i Rossi lluitava per pujar al podi mentre la victòria semblava segura per a Lorenzo, com així acabaria sent amb Dovizioso segon i Márquez tercer.

Entre la resta dels pilots espanyols Aleix Espargaró (Team Suzuki Ecstar) finalitzava onzè, Álvaro Bautista (Aprilia Racing Team Gresini) 13è i Tito Rabat (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) 15º.

La classificació del campionat s'inaugura amb Lorenzo en la primera posició amb 25 punts, seguit per Dovizioso amb 20 i Márquez amb 16.

La propera ronda del Campionat del Món de MotoGP es disputarà començarà el 3 d'abril de 2016 a el Gran Premi Motul de la República Argentina, circuit de Termes de Riu Profund.