L'Espanyol va signar una victòria d'or davant l'Athletic després de remuntar el 0-1 d'Eraso a la primera meitat, gràcies al revulsiu Caicedo en la segona: l'equatorià va forçar un córner que va materialitzar Diop (1-1) i ell mateix va veure porta dos minuts després (2-1).

Els tres punts són oxigen pur per a l'Espanyol, que ja atresora 35 punts i veu més a prop la permanència. Els bascos, amb diverses rotacions a l'onze, van controlar millor el matx, però el seu atac no va poder reaccionar a l'accelerada local, que va donar la volta al partit en dues jugades. El joc va arrencar amb un intercanvi d'ocasions. Als cinc minuts, una assistència de Marco Asensio cap a Gerard Moreno, que no va poder controlar amb claredat, va inquietar a la saga basca. Després, De Marcos enviava una pilota fora quan estava pràcticament sol davant el porter gironí Pau López. Al quart d'hora va arribar la polèmica. L'Espanyol va reclamar penal a Moreno, després d'una agafada d'Etxeita. El col·legiat no va assenyalar pena màxima, encara que els catalans van buscar llavors amb més insistència el primer gol. De tota manera, coses del futbol, un error en defensa va fer que la balança es decantés al revés. Eraso va avançar als seus en el 20'. Un error d'Óscar Duarte en un refús va lliurar la pilota a l'Athletic, amb molta presència a l'àrea. Entre Aduriz i De Marcos van cedir l'ocasió al de Pamplona. Pau havia estat encertat en el primer intent, però no en canvi en el segon.

Sigui com sigui, la diana no va enfonsar als de Galca. No obstant això, Moreno tenia dificultats per colar-se entre els centrals i evitar caure en fora de joc. El punta estava una mica sol i les opcions dels catalans es basaven, la majoria, en trets llunyans, d'Abraham i Diop, o accions aïllades d'Asensio. Els de Valverde, després de posar-se per davant, van apostar per un futbol més conservador. Després del descans, les revolucions de l'Espanyol van pujar. Va augmentar la seva precisió i la seva arribada. Asensio, Hernán Pérez i Moreno, en deu minuts, van tenir les ocasions més clares.

Galca va fer entrar Caicedo per mantenir l'electricitat en atac, i va funcionar. L'equatorià, ben marcat per Laporte, es va quedar a un pas de xutar davant Gorka. Però en el servei de córner que va forçar, Diop va signar un cop de cap impecable que va empatar el partit en el 54 (1-1). El festival 'Felipao' va continuar a la contra. Gerard Moreno, des de l'esquerra, va assistir l'internacional, que va entrar com un míssil als dominis d'Iraizoz, va superar Laporte, que aquest cop no va poder impedir la seva fuetada amb la cama esquerra, i va posar l'Espanyol per davant (2-1). L'única nota negativa va ser la lesió de Caicedo, que tot i entrar en el 53', i marcar el segon gol de l'Espanyol, en el 84', va haver de ser ?substituït a causa d'una elongació al bíceps femoral esquerre.