La primera ronda de la temporada al Campionat del Món de Moto2 2016, celebrada aquest diumenge al Circuit Internacional de Losail, ha finalitzat amb la victòria de Thomas Luthi (Garatge Plus Interwetten). El pilot suís pujava al capdamunt del podi acompanyat per Luis Salom (Stop and Go Racing Team) i Simone Corsi (Speed Up).

Hafizh Syahrin (Petronas Raceline Malaysia), Dominique Aegerter (CarXpert Interwetten) i Danny Kent (Leopard Racing) els seguien a continuació, tancant la llista dels deu primers Franco Morbidelli (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS), Àlex Rins (Páginas Amarillas HP 40), Sam Lowes (Federal Oil Gresini Moto2) i Luca Marini (Forward Team).

A la sortida, Johann Zarco (All Motorsport), Rins, Marcel Schrotter (AGR Team), Robin Mulhauser (CarXpert Interwetten), Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Àsia) i Lowes s'avançaven al semàfor i durant la primera volta el líder era Folger , que intentava escapar del grup seguit per Luthi, Morbidelli i Lowes després d'ell.

El primer a passar pel pit lane era Zarco, alhora que Folger era víctima d'una caiguda en el revolt 4, que el deixava fora de cursa. Edgar Pons seria el següent a caure. Així les coses, el líder passava a ser Morbidelli amb Luthi a la seva roda. A continuació marxaven Nakagami, Corsi, Cortese i Kent. La resta dels pilots sancionats per avançar-se en la sortida complien en aquests moments amb el seu obligat pas pel pit lane.

Luthi assumia el cap de carrera en superar a Morbidelli, però aquest es resistia a deixar escapar la seva roda. Després d'ells marxaven a dos segons de Cortese i Corsi. Després de vuit voltes, Àlex Márquez (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) quedava fora per caiguda al revolt 4.

Quan s'havia cobert la meitat de la distància de carrera, Luthi i Morbidelli seguien liderant junts, alhora que Corsi havia superat a Cortese per ser tercer i després d'ells marxava Salom en la cinquena plaça, tres segons per darrere.

Amb només set de les 20 voltes programades per completar, Morbidelli liderava per una mínima distància sobre Luthi, però en aquest moment tant l'equip de Morbidelli com el de Cortese també rebien la notificació de que la seva sortida es trobava sota investigació. La sanció a tots dos es confirmava moments després i consistia en 20 segons de penalització sobre el seu temps de carrera. Axel Pons (AGR Team) també quedava fora per caiguda.

Luthi avançava a Morbidelli en l'última volta i vencia la carrera, encara que a causa de les sancions aplicades a Morbidelli i Cortese, el podi es completaria amb Salom i Corsi.

Entre la resta dels pilots espanyols, Isaac Viñales (Tech 3 Racing) acabava dinovè i Efrén Vázquez (JPMoto Malaysia) 22º. Márquez, els dos germans Pons, Xavi Vierge (Tech 3 Racing) i Julián Simón (QMMF Racing Team) no acabaven la cursa.

La classificació del campionat s'inaugura amb Luthi en la primera posició amb 25 punts, seguit per Salom amb 20 i Corsi amb 16.

La propera ronda del Campionat del Món de Moto2 ™ es disputarà començarà el 3 d'abril de 2016 a el Gran Premi Motul de la República Argentina, circuit de Termes de Riu Profund.