El doble campió mundial Fernando Alonso i Esteban Gutiérrez van quedar fora de la cursa del Gran Premi d'Austràlia, el primer del Mundial, a causa d'un espectacular accident, sense conseqüències, que va provocar l'aturada de la cursa.

En la volta 18, el McLaren d'Alonso va picar amb el pneumàtic davanter dret de la roda posterior esquerra del Haas del mexicà en intentar passar abans del revolt 3. El monoplaça del doble campió mundial va sortir projectat per l'aire i va fer dues voltes de campana. Un accident esfereïdor que va deixar el cotxe de l'asturià trinxat, però que, per fortuna, es va acabar sense conseqüències físiques per als pilots.

Tot i que el McLaren va quedar pràcticament destrossat, Alonso en va sortir pel seu propi peu, igual que Gutiérrez (el Haas va quedar menys deteriorat), després d'haver indicat per ràdio que es trobava bé. El mexicà, visiblement espantat per l'espectacularitat de l'accident, ràpidament va preguntar per l'estat del campió espanyol. Afortunadament, els dos pilots es troben bé, però la topada va obligar a l'entrada del cotxe de seguretat, primer; i, tot seguit, la bandera vermella, que va provocar la interrupció de la cursa, que es va poder reprendre més tard.

El mateix Alonso, que va sortir del cotxe relativament tranquil, va fer declaracions als diversos mitjans i va admetre la seva responsabilitat en l'accident, que va atribuir a una mala decisió en la maniobra. També va explicar que es troba perfectament bé i que només té un cop al genoll.

El pilot, de 34 anys, va explicar a les xarxes socials, concretament en els seus comptes de Twitter i Instagram que "sóc conscient que avui -ahir- he gastat una de les vides que em quedaven, vull donar les gràcies a McLaren (la seva escuderia), la FIA (Federació Internacional de l'Automòbil) per la seguretat actual dels monoplaces. Als meus companys i als aficionats per la preocupació mostrada i suport incondicional". Poc després, Alonso va afegir que "ara a recuperar-se i pensar a Bahrain, i pujar al cotxe per aconseguir els primers punts!!", va indicat el doble campió mundial asturià.

Altres pilots de la graella, com és el cas de l'anglès Jenson Button, company de l'espanyol Fernando Alonso a McLaren, també van voler donar suport a Alonso. Un cop finalitzada la cursa, el britànic, es mostrava "content" perquè Alonso ha pogut sortir de l'aparatós accident sense més probles. Qui també es va mostrar satisfet amb l'estat de Fernando Alonso, va ser el pilot implicat també en l'accident. El mexicà, Esteban Gutiérrez, va dir: "Jo estic bé. Pel retrovisor he vist l'accident, que ha estat espectacular. Quan m'han dit que Fernando -Alonso- estava bé, m'he tret un pes important de dins meu, perquè sincerament m'he espantat molt quan he vist com volava ell i el seu monoplaça".